DVVC laat een gunstig resultaat aan zich voorbij gaan

DVVC speelde de beste wedstrijd van het seizoen maar stond na 90 minuten toch met lege handen. Kampioenskandidaat DIA uit Teteringen was zeer effectief in het verzilveren van kansen en kon tegen de verhouding in de 3 punten mee naar huis nemen. DVVC trainer Piet Gabriëls zou vooraf een gelijk spel zien als een bonuspunt. “Gezien de wedstrijd had een driepunter niet misstaan”  aldus de coach.

In de eerste helft ging het spel redelijk tegen elkaar op met een iets beter DIA maar een gevaarlijkere thuisploeg.  Met name Halit Solmaz was een ware plaag voor de DIA verdediging en werd dus ook met veel overtredingen afgestopt. De mooiste kans was voor Willem van Riel, Solmaz wurmde zich vrij op de achterlijn en diens voorzet werd van dichtbij overgeschoten. De bezoekers kwamen na een half uur spel op voorsprong. DVVC sluitpost Rian Vermeulen keerde in eerste instantie een afstandsschot maar in de rebound werd hij alsnog verslagen. Pal voor rust zag iedereen dat een DIA verdediger de bal onreglementair met de hand beroerde in de 16 behalve de leidsman uit Eindhoven. Gedesillusioneerd gingen de groenwitten de thee opzoeken. Kort hiervoor mocht de Dia doelman van geluk spreken nadat hij de doorgebroken Raymond de Bruijn torpedeerde en zijn actie slechts bestraft zag worden met een vrije trap.
Trainer Piet Gabriëls gaf zijn mannen opdracht volop in de aanval te gaan in het tweede bedrijf en riante mogelijkheden waren er voor Osman Cemrek, Koen Swanen en Willen van Riel om op gelijke hoogte te komen. Maar de goal viel echter aan de andere kant. DVVC bleef geloven in een gunstig resultaat maar een legio aan kansen waren aan de thuisploeg niet besteed om een doelpunt te maken. Zelfs de paal stond in de weg na een afstandsschot van Marc Gitz. Gelegenheidsback Maikel van Bragt had zijn handen vol aan de geraffineerde en rappe Niek Akkermans van DIA maar de aanvoerder van DIA kon geen stempel op de wedstrijd zetten.  De bezoekers maakten uiteindelijk nog de 0-3 en kon in de handen knijpen dat het geen schade opgelopen had. Uiteraard was Piet Gabriëls teleurgesteld over het resultaat maar was zeer content over het spel. “We gaan vol vertrouwen volgende week naar Raamsdonk”, aldus de coach.  Komende zondag de belangrijke uitwedstrijd in en tegen rode lantaarndrager  Raamsdonk, aanvang 14:30 uur op Sportpark Den Uilendonck.