Liberty groeit tot in Rijen

Foto:

Het gaat fantastisch bij Mixed Hockeyclub Liberty. Ongetwijfeld het resultaat van de positieve sfeer die de laatste tijd zichtbaar en voelbaar is. Ook de inzet van ouders neemt steeds toe. Dat is ook nodig want de club groeit als kool en nadert het 700e lid. Al dat jonge talent is op zaterdag vanaf de vroege ochtend  bezig om hun wedstrijden tot een goed einde te brengen. Door het grote aantal wedstrijden wat gespeeld moet worden bij zo’n fors ledenaantal komt de oudere jeugd vaak pas  laat in de middag aan de beurt. Kortom, het succes van Liberty heeft ook een keerzijde.

Eric van den Bosch legt uit: “Liberty groeit nu echt uit zijn jasje. Onze eigen velden lopen helemaal vol op de zaterdag. Gelukkig hebben we een oplettende vrijwilliger die de velden op zaterdag indeelt. Deze kwam al snel tot de conclusie dat we na de herfstvakantie in de problemen zouden komen. Na overleg met het bestuur zijn er initiatieven genomen om eens te gaan praten bij de buren. En met succes!” 
Hockeyclub Rijen bleek onmiddellijk bereid mee te helpen om het capaciteitsprobleem  van Liberty op te lossen. “Het resultaat hebben we afgelopen zaterdag mogen meemaken. Liberty MD2 en MC2 hebben een fantastische prestatie geleverd op de gloednieuwe semi-watervelden in Rijen” aldus van den Bosch. “Hoewel we ons er vanaf de eerste dag erg thuis voelen, zal Liberty uitsluitend uitwijken indien er geen andere mogelijkheden zijn. Gelukkig hebben de ouders begrip voor het feit dat er soms ook bij thuiswedstrijden auto’s nodig zullen zijn.”
Foto boven: voorzitter Paul Kin van Hockeyclub Gilze-Rijen houdt de poort van het veld open voor Liberty MC2.