Dongense Darts Competitie

Ronde 7 stond alweer op het programma. Eind oktober, 20 graden, prima weer om te darten. De nummers 1 en 2 speelden tegen elkaar in de Tweede Divisie. Het Karrewiel 1 dus tegen Het Vaartje. Een mooie test voor Het Karrewiel. 2-2 na de singles, maar dan wordt het verschil gemaakt door Het Karrewiel. 8-5 de winst en de aanval van Het Vaartje afgeslagen. TROTS begon slecht aan de wedstrijd tegen No Score. Gelijk met 6-0 achter werd uiteindelijk een 3-10 verlies. Jos Rutters van TROTS gooide 106 uit. De Bluffers speelden tegen DVDVD en beide teams kunnen wel een overwinning gebruiken om van de onderste plaatsen af te komen. De Bluffers pakten gelijk 4 singles en wonnen ruim van DVDVD Uitslag was 10-3 en daarmee is DVDVD nu weer laatste. Van HBHB tegen Nie te Pijle is geen uitslag bekend. De 180 teller blijft staan op 3. Het Karrewiel heeft weer wat meer lucht op de eerste plaats. No Score staat nu tweede en Het Vaartje derde.

Louwe Geeuw is goed bezig om onderin in de Eerste Divisie weg te komen. Vorige week een overwinning en nu weer. Falcon werd met 7-6 verslagen. Voor Louwe Geeuw gooide Edwin de Bruin 99 uit en voor Falcon finishte Kees Langerwerf 94. En Falcon moet uitkijken dat het niet verder afzakt naar beneden. Mooi(e) laatste speelden tegen De Tobbers. Door een goede overwinning van 9-4 voor De Tobbers hebben ze weer aansluiting gevonden bovenin. 4P, dat al 3 wedstrijden geen winst had geboekt, won met 7-6 van De Salamander. Het Karrewiel 13 tegen Pijlloos leverde ook een 7-6 op. Alleen was Pijlloos hier de winnaar. Robert van Dieren speler van Pijlloos gooide een 180 en Hans de Jong van K13 had een check-out van 110. De trotse koploper Het Karrewiel 2 moest op bezoek bij Vrolijke Bull. Appeltje, eitje zou je denken, maar Vrolijke Bull haalde eens goed uit. 11-2 de winst voor Vrolijke Bull. Van Game on tegen Op Dreef 3 is geen uitslag bekend. De 180 teller staat nu op 7. Ondanks het verlies blijft Het Karrewiel 2 toch aan de leiding. De Tobbers staan ineens tweede en Vrolijke Bull is de nummer 3.
BSEIDREN won vorige week voor de eerste maal in de Ere Divisie en daar blijft het even bij. Op bezoek bij Op Dreef 12 werd er ruim verloren. 10-3 voor Op Dreef met 2x 180 voor Johan Smulders en een 118 finish. Voor BSEIDREN gooide Dennis van Strien 100 uit. The Dartons kregen Gijle Peile op bezoek. Gezien de stand een spannende wedstrijd en dat werd het ook. The Dartons pakten de beslissende teamronde en won zo met 7-6. WICO speelde thuis tegen De Valk 1. Ook hier aren de verschillen klein. WICO pakte zelfs de winst met 7-6. Sharon Roosen speelster van WICO gooide 118 uit. Triple Trouble speelde tegen New Bundy’s waarbij enkele snel de pyjama’s moesten uittrekken om te komen gooien! Triple Trouble won na een 2-0 achterstand alsnog met 9-4. Antos Jankowski van Triple Trouble noteerde een 180. De 180 teller staat nu op een totaal van 23. Triple Trouble aan de leiding voor The Dartons en De Valk die beide op de 2-e plaats staan.