Dames VV Dongen verslaan OVV VR1 in de Omroep Brabant Cup

Deze keer niet op zondagmorgen, maar op donderdag avond op weg naar Oosteind voor de eerste ronde van de Omroep Brabant Cup. De dames van Dongen hebben geloot tegen het eerste dames elftal van OVV, die afgelopen mei nog de Finale van de Omroep Brabant Cup met penalty’s hebben verloren.

De dames van Dongen weten er in de begin fase van de wedstrijd al een corner uit te slepen, maar weten hier geen voordeel uit te halen. De eerste echte kans van de wedstrijd is voor OVV, maar de bal wordt naast het doel geschoten. OVV is het meeste in balbezit, maar weet niet veel uitgespeelde kansen te creëren. De verdediging van Dongen staat als een huis en doordat OVV de meest voetballende ploeg is, krijgt dongen de ruimte en weten het daarmee OVV soms moeilijk te maken, maar beide ploegen weten hun kansjes niet te verzilveren. Waardoor beide ploegen met een stand van 0-0 de rust in gaan.
 In de tweede helft zijn het de dames van VV Dongen, die de eerste kans krijgen om te scoren, maar de bal verdwijnt naast het doel. OVV maakt weer het spel, maar het is toch te ploeg uit Dongen die in de 64ste minuut de openingstreffer maakt. Sylvana Bliekendaal schiet met een schitterend afstandsschot de 0-1 in de kruising, De vreugde van Dongen duurt niet lang want meteen na de aftap weet OVV de bal bij VV Dongen in de linkerhoek te schieten 1-1. Maar de dames van Dongen beseffen met nog 25 minuten op de klok, dat ze deze avond niet kansloos zijn tegen de 2 klasse hoger voetballende ploeg en het is weer Sylvana die de keepster van OVV voorbij weet te spelen en de stand op 1-2 zet in de 67ste minuut.
OVV zet Dongen onder druk ze krijgen de bal niet in het Dongen doel. Dongen heeft zelfs nog de kans op 1-3 maar de keepster van OVV weet de bal weg te werken. De laatste twintig minuten van de wedstrijd heeft Dongen het zwaar. OVV blijft aanvallen, maar krijgen de bal er niet in. Zelfs in de tien minuten extra speeltijd lukt het OVV niet om te scoren. Dongen zet een knappe prestatie neer en gaat met 1-2 door naar de volgende ronde van de Omroep Brabant Cup. Komende zondag uit voor de competitie wedstrijd tegen de dames van Madese Boys, aanvang 10.00 uur.