Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen heeft in Tilburg de winst gepakt op team Kin. Winst was er voor Jack Wijnen, Bart Hutermans en Willie Damen. Alleen Patrick Adams verloor. Hij kwam maar drie caramboles te kort. Jack Wijnen speelde een degelijke partij en zag de winst nimmer in gevaar komen. Hij won afgetekend. Ook Bart Hultermans behield de controle op de partij en speelde deze bekwaam uit. Willie Damen speelde een spannende partij. Hij wist de partij met slechts twee caramboles verschil in zijn voordeel te beslechten. Hiermee was de 2-6 overwinning een feit. Door dit resultaat behoudt het team met als thuisbasis sportcafé ’t Vaartje een plaats aan de tp van het klassement.  

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Winst Autobedrijf Lion van Loon 
Team autobedrijf Lion van Loon Dongen is er in sportcafé ’t Vaartje in geslaagd om opnieuw de winst te pakken. Tegen ’t Rijens Vat werd het een benauwde 5-3 overwinning. En spannend was het. In de eerste sessie pakte Arnoud van Rooij bekwaam de winst. Hij hield de kleine voorsprong die hij had opgebouwd tot en met de finish vast. Kopman Marrie Groeneveld kwam niet echt in zijn spel en moest het onderspit delven. In de tweede sessie speelde Jurgen Sauvillers fantastisch. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.638 en gaf zijn opponent hiermee geen schijn van kans. Geoffrey Dresselaerts zag zijn rivaal sterk beginnen. Toen deze nog één carambole moest sloop hij echter steeds dichterbij. Hij maakte de partij ook als eerste uit. In de nabeurt maakte zijn rivaal echter gelijk. Door dit resultaat behoud team van Loon een plaats in de middenmoot. 
Biljartsport vierde divisie:
C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken gelijk
In sportcafé ’t Vaartje speelde team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg gelijk. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit tegen het sterke team Vissenberg uit Zundert. In de eerste sessie verloren zowel kopman Ad Faro als Toon Verbunt. Ad kreeg maar 43 beurten en Toon zelfs maar 37. Ondanks goed spel van beide spelers moest verlies geïncasseerd worden. In de tweede sessie zorgden Leo Loonen en Embert Broekhoven alsng voor een gelijkspel. Beide spelers speelden een degelijk partij. Embert maakte nog een mooie serie van vier. Hij won met maar twee caramboles verschil. Leo had met vijf caramboles verschil een veiligere marge. Door dit resultaat staat team v.d. Nieuwenhuizen op de elfde plaats staan.   
Verlies Brabant Service 
Team Brabant Service Zonwering Tilburg verloor in Oosterhout van team DKM. De enige winst kwam op naam van Anton Smulders. Anton kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.510. Gerard Gabriëls kwam zelfs uit op het gemiddelde van 0.621. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Bij de finish kwam hij nog twee luttele caramboles te kort. Gerard en Anton maakten allebei een serie van vijf. Ook kopvrouw Anja Verbogt deed het met het gemiddelde van 0.480 niet slecht. Toch moest ook zij verlies incasseren. Jos Hamers kreeg maar 46 beurten en verloor. Door dit resultaat staat team Brabant Service nu op de zevende plaats. 
Verlies ‘t Vaartje
In Dordrecht verloor team ’t Vaartje met 6-2 van team Kloens. De enige winstpartij kwam op naam van Ton Kemmeren. Hij had een fabuleuze start met 10 caramboles in slechts zeven beurten. Aan het eind hield hij het schitterende gemiddelde van 0.512 over. Hij was hiermee de beste man van zijn team. Verlies was er voor Jan Ligtenberg, Patrick Schrijver en Piet Kamp. Patrick kwam maar één luttele carambole te kort. Hij maakte ook nog een mooie serie van vijf. Jan en Piet verloren kansloos. Na deze wedstrijd staat team ’t Vaartje op een degelijke vijfde plaats.
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Winst Hazenberg De Moer 
In Goirle won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 25-27 van team de B.C.G. Winst was er voor gelegenheidskopman Embert Broekhoven en Jan Smeekens. Alleen Toon Verbunt moest verlies incasseren. Toon kreeg ook maar 29 beurten. Hij liet hierin wel het voor hem degelijke gemiddelde van 0.344 voor zich noteren. Door dit resultaat klimt het team met als thuisbasis sportcafé ’t Vaartje, nu naar de vijfde plaats. De achterstand op de koploper is opgelopen tot 14 punten.  
Biljartsport districtscompetitie libre:
Gelijkspel AK Deur & Interieur 
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart speelde team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-25 gelijk tegen team H.M.S. uit Sprang-Capelle. Edwin Ligtenberg speelde een dubbele partij. Hij won er één en verloor er één. In de beste partij kwam hij uit op het mooie gemiddelde van 3.00. Hij maakte nog een mooie serie van twaalf. Zijn vader Jan maakte een mooie serie van elf. Aan de eindstreep kwam hij echter nog zeven caramboles te kort. Team AK staat nu op de achtste plaats.
 
Aankondigingen:

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Sportcafé ’t Vaartje thuis
Op vrijdagavond 25 oktober speelt team sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team De Eekhoorn uit Oosterhout. Team ’t Vaartje bestaat uit kopman Jan Ligtenberg, Piet Kamp, Patrick Schrijver, Willie v.d. Wiel en Ton Kemmeren. Wim van Beijsterveldt en Frans Kemmeren staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport Landelijke tweede divisie:
Installatiebedrijf Bart Hultermans thuis
Aanstaande zaterdag 26 oktober speelt team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen thuis. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team Fratello uit  Goirle. Team Hultermans zal er alles aan doen om de winst te pakken, waardoor het mee blijft doen in de strijd om de titel. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Willie Damen, Dingeman Picocrie , Patrick Adams en Bart Hultermans. Daniël v.d. Geld, Gerbert v.d. Lee en Marrie Groeneveld staan reserve bij dit team. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart en begint om 13.00 uur.
Biljartsport districtscompetitie libre:
AK Deur & Interieur thuis
Op dinsdagavond 29 oktober speelt team AK Deur & Interieur – Multimate Kaatsheuvel een thuiswedstrijd tegen D.O.T. uit Waalwijk. Team AK zal er alles aan doen om de winst in eigen huis veilig te stellen. Team AK Deur & Interieur is een gezinsteam en bestaat uit vader Jan Ligtenberg en de zonen Johan, Edwin en Erwin. Anton Smulders en Embert Broekhoven staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur.  
Biljartsport derde divisie:
Autobedrijf Lion van Loon thuis
Op woensdagavond 30 oktober speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team BC Goirle. Team van Loon wil graag een goede prestatie neerzetten om de opmars voort te zetten. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Marrie Groeneveld, Geoffrey Dresselaerts, Jurgen Sauvillers, Raymond Lockkamper, en Arnoud van Rooij. Reserves zijn Ad Faro, Ton Kemmeren en Embert Broekhoven.