Antoine Zanoni & Edwin Proosten wederom Tiroler Dart Meisters

Foto:

Zaterdag 19 oktober j.l. vond bij café-zaal ’t Karrewiel alweer voor de negende keer het Tiroler Dart Fest plaats, het grootste-dartevent-in-Tirolerstijl-ter-wereld. Ondanks de drukke agenda toch nog een mooi deelnemersveld met zestien koppels, waaronder ook weer enkele topfavorieten. Rond de klok van acht uur werd begonnen met de poulewedstrijden waarin gestreden werd voor een plaats in de winnaarsronde, maar vooral de verliezersronde was weer enorm in trek. 

In de poulewedstrijden vielen enkele verrassingen te noteren, maar de meeste favorieten voor de titel wisten toch, al dan niet met pijn en moeite, door te dringen naar de winnaarsronde. Hierin wisten Dennis van Strien & Mark Lodewijks al eerste de finale te bereiken. Dit gebeurde door in de halve finale te winnen van Willem jr.  van Strien & Frits van de Boer. Dennis wist deze broederstrijd dus in zijn voordeel te beslissen en de broederliefde staat de komende dagen even op een laag pitje… 
De andere halve finale ging tussen Ton Verhoeven & Steffan Jansma en oud-winnaars Antoine Zanoni & Edwin Proosten. Ton en Steffen kwamen hierin wat tekort en Antoine en Edwin mochten zich op gaan maken voor weer een finale, hun vijfde alweer.  
In een zinderende finale gaf de finale-ervaring dan toch de doorslag. Antoine en Edwin wisten met een 5-2 overwinning een einde te maken aan de titelaspiraties van Dennis en Mark en mogen zich weer een jaar lang TIROLER DART MEISTERS noemen. Het is alweer de derde keer dat deze Tobbers de titel winnen en daarmee zijn ze nu alleen recordhouder.
Dan door naar de verliezersronde. Hierin wisten Patrick Dankers & Rolf in ’t Groen de finale te bereiken door in de halve finale met 3-1 af te rekenen met Jan van Peer & Erwin van Riel. In de andere halve finale delfden Patrick de Jong & Dennis van Noije het onderspit tegen Armand Maas & Barry de Leeuw. Ook Armand en Barry konden zich dus gaan voorbereiden voor de finale. In deze zinderende finale kwamen Patrick en Rolf rap met 2-0 voor. Door een prachtige eindsprint van het KW1-duo Armand en Barry was men weer helemaal terug in de wedstrijd. Uiteindelijk wisten Armand & Barry de zenuwen het best in bedwang te houden en als eerste de beslissende dubbel te gooien en daarmee de titel in de verliezersronde op hun naam te schrijven. 
Natuurlijk waren er ook dit jaar weer enkele 180-scores te noteren. Pim Bollen, Marcel Pruijssers en Antoine Zanoni waren de gelukkigen. De hoogste uitworp was met 86 voor Dennis van Strien. In de verliezersronde bleek Wesley Kanters de hoogste uitworp te hebben; 28. Als mysterygame was er dit jaar het Lawine-draaiend dartbord. Puck Smulders was hier de concurrentie te slim af en wist met 86 de hoogste score neer te zetten. Puck kreeg hierdoor een mooi trainingsbord naar huis, gesponsord door café-zaal ‘t Karrewiel.
Volgend jaar komen we terug met de Jubileumeditie van het Tiroler Dart Fest. Kijk voor een volledig verslag en een fotoreportage op www.vaartseoktoberfesten.nl