Speciale Outdoor training DVVC-C1  jongens

Foto:

Voetbal is een teamsport. Teamsport betekent: Samenwerken. Donderdag 3 oktober kregen de jongens van C1 van DVVC wel een heel aparte les in samenwerken als een team. Deze voetbaltraining vond niet plaats op een mooie grasmat noch droegen de jongens voetbalschoenen. De trainer droeg dan wel een tenue maar het was beslist geen voetbalbroek en –shirt! Een collega van de trainer verscheen in de Duiventoren in zijn Koninklijke Marechaussee pak.

Na het appél nam Louis van de Marechaussee de groep onder zijn hoede. Louis had nog “iemand” bij zich. Annie. Annie was geen persoon maar een touw. Terwijl de jongens allerlei oefeningen moesten uitvoeren moest Annie stevig vastgehouden worden. Ze mocht de grond niet raken want dat kwam de spelers op 5x opdrukken te staan. Annie moest ook Annie genoemd worden en wanneer de jongens zichzelf verspraken en  haar ‘touw’ noemden was het wederom 5x opdrukken.
Omdat bij de Marechaussee snel gereageerd dient te worden werden zeer korte commando’s, in de vorm van getallen, gegeven.
Riep Louis 1 dan moesten alle voeten van de vloer. Riep hij 2 dan betekende dat, dat de jongens zichzelf moesten verstoppen. 3 Stond voor 5x opdrukken en bij 4 in rijen van 3 gaan staan. Dit alles met Annie die niet 1x de grond mocht raken of touw genoemd worden omdat daar, ook tijdens deze oefening, een ‘sanctie’ van 5x opdrukken op stond. Je kunt begrijpen dat ‘Annie’ tijdens de oefeningen nogal eens ‘in de weg’ zat, wat voor komische taferelen zorgde waar de gewone trainers, Tim en Sonny, vaak hartelijk om konden lachen.
Als voetbalteam train je natuurlijk ook graag met een bal. Zo ook deze donderdag. Is een normale bal echter een kleine 400gr. Dit maal weegt de bal maar liefst 1,5Kg! Dat blijkt vaak nog een hele klus om die goed over te gooien en op te vangen. Bal gemist? Jammer, 5x opdrukken!
Louis heeft de jongens tijdens de training veel onder druk gezet om ze ook onder zware omstandigheden als groep te leren samenwerken. Na afloop was Louis over hun inzet  erg te spreken. Hij vond dat iedereen enorm hard gewerkt en goed zijn best gedaan had; Petje af.
En de jongens zelf? Die waren moe maar zeer voldaan. Zo’n speciale training geeft de motivatie een extra boost. Tim, Sonny & Louis bedankt!
Ook zin om voetbal eens anders te beleven? Kom dan eens kijken en  meetrainen bij DVVC waar we voor de jeugd allerlei activiteiten, speciale trainingen, clinics en uitjes. Wij hopen je binnenkort te mogen begroeten op de velden aan de Sportlaan.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen