ONI wel de complimenten maar geen punten

Om maar met een welbekende voetbal uitspraak te beginnen; Dat de beste ploeg niet altijd krijgt wat het verdiend, heeft men de koe precies bij de hoorns te pakken. ONI was de betere ploeg in Gorichem, heeft de koploper Unitas meer dan uur volledig onder de duim gehad maar moest uiteindelijk mede door een scheidsrechterlijke dwaling de punten volkomen onverdiend aan Unitas laten.

De dienstdoende leidsman blies tot aan de 70e minuut een goede partij, maar was daarna compleet de weg kwijt, de ONI weg dan wel te verstaan. ONI dat de gehele week gewaarschuwd was, dat Unitas een geweldige ploeg was en perfect voetbal speelde, had zich derhalve goed voorbereid op de clash met Unitas. Ondanks het gemis van Dennis Siemons geblesseerd en tevens een weekend weg, de zieke Nils Verkooijen en aan de vooravond van deze wedstrijd de welbekende DUITSE AVOND, liet ONI zien dat de negen punten niet zomaar uit de lucht zijn komen vallen.
Vanaf minuut één was ONI de baas in Gorichem en wist Unitas niet hoe hier mee om te gaan.
De normaliter gevaarlijke spits John Broeders was voor deze wedstrijd in de achterhoede geplaatst en speelde een prima partij en werd na de wedstrijd tevens uitgeroepen tot MAN OF THE MATCH, zijn plaats voorin werd vakkundig overgenomen door Jeffrey Weterings.
Al in de 11e minuut werd ONI voor het eerst gevaarlijk, een prima aanval door het midden werd beëindigd met een schot van Thomas Heijblom en middels de langste vinger die de doelman van Unitas heeft aan getikt en belande de bal op de paal, weg eerste goede mogelijkheid. Niet veel later een ziedend schot van Jori Broeders dat rakelings overvliegt en vlak hierna een wederom prima mogelijkheid voor Brian Weistra die helaas geen doel trof.
ONI deed wat het wilde, en Unitas grossierde in foute ballen en moest met kunst en vliegwerk de zaak dichthouden. De dadendrang en juiste wedstrijdmentaliteit  van ONI werd in het eerste bedrijf niet beloond en zou dus in het tweede bedrijf moeten worden afgedwongen. Helaas pakte dit alles anders uit. Ondanks dat ONI weer begon zoals men geëindigd was in de eerste helft, verliep deze 2e helft zeer teleurstellend. Niet het spel van ONI dat teleurstellend was, maar wel de gebeurtenissen die deze 2e helft kenmerkten.
Met het uitvallen van de geblesseerde Raymond Damen kwam er een streep door de plannen van de Oranje/Blauwen Leeuwen. Hij werd vervangen door Ragnar de Brouwer die zijn taken bekwaam uitvoerde.
Ondanks dit alles liet ONI zich weer gelijk gelden, een prima voorzet vanaf de rechterflank belandde op het hoofd van Jeffrey Weterings die de bal wederom op de paal zag belanden.
Het was wachten op de treffer van ONI welke dan ook verdiend zou zijn geweest. Maar dan vanaf de 71e minuut draaide de wedstrijd als een blad aan een boom, ONI dat kort en fel op de bal speelde kreeg vanaf dat moment alles tegen wat men tegen kon krijgen. In deze overigens zeer sportieve wedstrijd waarin zelfs de verzorger van Unitas zich bekommerde over Raymond Damen, vielen in een een tijdsbestek van de laatste 20 minuten 5 gele kaarten aan het adres van ONI. Nu werden de normale overtredingen die de gehele wedstrijd door beide teams werden gemaakt opeens allemaal bestraft met geel aan ONI zijde. De meest vreemde en wedstrijd bepalende was die voor Brian Weistra, halverwege de 2e helft werd de bal via de rechterzijde op Brian gespeeld samen met zijn tegenstander kwam er een duel tussen beide heren waarbij de Unitas speler onderuit gleed en Brian er met de bal aan de voet vandoor ging. Samen met de goed meelopend Jori Broeders snelde men op de doelman van Unitas af tot ineens uit het niets het snerpende fluitje klonk, een overtreding volgens de leidsman en de verbazing was groot, deze werd nog groter bij het zien dat Brian ook nog getrakteerd werd op een gele kaart.
Nadat de op en aanmerking waren verstomd probeerde ONI en met name Brian de draad weer op te pikken, maar de toon voor de laatse 20 minuten was gezet. ONI dat in de eerste helft alleen Raymond Damen terecht met geel bestraft had zien worden, kreeg na dit moment van opwinding voor alles wat men deed geel en dat dit kon niet zonder gevolgen kon blijven werd nadien duidelijk. Unitas putte moed uit deze situatie en begon aan een slot offensief, en kreeg amper 5 minuten later een numerieke meerderheid op het veld door het wegzenden van  Brian Weistra met 2x geel. Unitas kreeg de ruimte waar het zo om verlegen zat. En uiteindelijk kwam Unitas in de 73e minuut op voorsprong door een knap binnen geschoten bal. Even daarvoor had Unitas ook al de lat geraakt met een kopbal maar hield ONI ondanks alles knap stand totdat ONI met 10 kwam te staan.
ONI probeerde het met allerlei middelen die normaliter toegestaan zijn maar werd overal voor terug gefloten met als zware last nog 2 gele kaarten. De teamspirit bleef binnen de gelederen bij ONI en men trachtte de verdiende gelijk maker nog te forceren met de inmiddels ingevallen Jelle Horsten voor de moegestreden Jefrrey Weterings. Helaas voor ONI werd de juiste Strijd Passie en Beleving deze middag niet beloond en maakte Unitas in de 87e min een einde aan alle goede bedoelingen van ONI. Met de complimenten van Unitas kon ONI het doen, maar de punten bleven onterecht in Gorichem, daar waar een gelijkspel  wel op zijn plaats was geweest om maar van een verdiende overwinning van ONI te zwijgen. Deze wedstrijd deed ondanks het verlies toch goed, en men mag trots zijn op het feit dat men de koploper Unitas aan het wankelen heeft gebracht al kopen we er niets voor. Nu deze lijn doortrekken naar de eerst volgende thuiswedstrijd op 26 Okt als men gaat aantreden voor de DERBY tegen GOODLUCK. Eerst speelt men vanavond Donderdag 17 okt vriendschappelijk tegen Ovv’67 aanvang 20.00
unitas – oni    2-0
gele kaarten 5x oni
toeschouwers 25 van oni
Man of the Match; John Broeders
ONI 2 BLIJFT HEERSEN NA WINST OP SCO/TOFS
Met een verdiende 2-1 overwinning blijft ONI 2 op titelkoers als men hier nu al van mag spreken. In een goede wedstrijd tussen twee goed voetballende teams waren het Jeroen Hensen en Scotty v Leeuwen die ONI de winst brachten. ONI 2 dat nu op de nr 1 positie prijkt krijgt a.s zaterdag bezoek van het ook goed draaiende DIA en dit beloofd dus wederom een spannende middag teworden voor de mannen van Rini Netten en Pieter Dekkers. Winst is een must.!