V Gils Sport succesvol op Open Breukelse Nunchaku-do

Foto:

Zaterdag 12 oktober j.l. vond er voor de 26ste keer het Open Breukelse Nunchaku-do toernooi plaats. Op dit toernooi waren niet alleen Nederlanders aanwezig., ook deelnemers uit België en Duitsland waren naar Breukelen afgereisd voor dit internationale toernooi.Van Gils Sport  was met 8 deelnemers aanwezig, om  hun vechtkunsten te laten zien.

Thomas Pijnenburg en nieuwkomers Tiana Kivits, Daniel van Dongen en Rens Scheepers waren in de ochtendblok aan de beurt. Rens Scheepers, voor de eerste keer op een groot toernooi,  stak in een geweldige vorm en draaide  de sterren van de hemel op deze dag. 
Rens versloeg iedereen in zijn klasse en behaalde een fantastische 1e plaats. De anderen  hebben ondanks de zware poule goed hun mannetje gestaan.  Voor Daniel van Dongen en Tiana Kivits resulteerde dit in een fraaie derde plaats. Yentl Evers, regerend Europees Kampioen,had het lastig vandaag. Ze kwam niet helemaal in de wedstrijd en moest genoegen nemen met een 3e plaats.
Tussen de middag vond het onderdeel Kata  plaats. Bij de dames was het Bianca Meeuwissen die liet zien dat ze nog steeds groeiende is met het behalen van een verdienstelijke 2e plaats. In het middag programma waren Luke Boudewijns en Erik Meeuwissen aan de beurt. Luke vocht in de grootste poule,  de -1.75  A-klasse. Ondanks deze grote poule wist Luke goed zijn mannetje te staan. Hij wist er zeer spannende wedstrijden te draaien. Uiteindelijk verloor hij zijn partij om de eerste plaats en moest zodoende een herkansing doen voor de 2e en 3e plaats. Helaas ging de 2e plaats aan zijn neus voorbij en moest Luke tevreden zijn met een fraaie 3e plaats. Nare bijkomstigheid was dat Luke tijdens deze partij een blessure aan zijn hand had opgelopen waardoor hij zijn onderdeel free-style later op de dag niet kon uitvoeren. Graag hadden we genoten van zijn nieuwe free-style. Erik Meeuwissen begon erg goed maar moest al spoedig zijn meerderen erkennen.
Alle uitslagen:

Onderdeel Kumite:  
1e plaats:  Rens Scheepers
3e plaats: Tiana Kivits, Daniel van Dongen, Yentl Evers, Luke Boudewijns          

Onderdeel Kata: 
2e plaats Bianaca Meeuwissen
Van Gils Sport mag terug kijken op een mooie wedstrijddag.  Met 8 deelnemers en 6 prijzen mee naar huis nemen is een fraai resultaat.Tijdens het toernooi werd, trainer coach, Peter van Gils  naar voren geroepen. Hier wachtte een geweldige verrassing. Hij kreeg namelijk van de voorzitter van de Stichting Nunchaku Nederland de VIe Dan overhandigd. Dit voor alle verdiensten die Peter met uiteraard van Gils Sport heeft geleverd voor het Nunchaku-do. Deze VIe Dan werd met trots in ontvangst genomen.