VV Dongen uit het dal

7 doelpunten doet vermoeden dat VV Dongen – GOES een superspannende wedstrijd was geweest. Aan de ene kant waren de neutrale toeschouwers getuige van een aanvallend potje voetbal waar aan de andere kan de volgers twee teams zagen die vele gezichten vertoonden. VV Dongen won haar 4e wedstrijd op rij en de 4-3 zege brengt de dorpsgenoten op een 5e plaats op de ranglijst.

Nog maar 5 weken geleden stond VV Dongen op een laatste plaats met 2 punten uit 5 duels, maar op een of andere manier heeft het team van Arie van der Zouwen het licht gezien en zweeft er een waas ven zelfvertrouwen boven de elite garde. Na het treffen werd en een hoogstaande analyse weggeven tussen de beide trainers. Gerard de Nooijer (GOES) vond dat zijn team op basis van het vertoonde spel minimaal een punt had moeten verdienen en Arie van de Zouwen vond dat zijn team terecht had gewonnen, omdat het in de eerste 20 minuten GOES compleet van de mat speelde. Laatstgenoemde was achteraf niet tevreden over de communicatie op het middenveld en vond dat zijn team daardoor zichzelf onnodig in de problemen had gebracht. De Nooijer op zijn beurt refereerde fijntjes op een situatie in de 1e minuut waar zijn linksbuiten D’Angelo Matrien een loepzuivere pass afleverde op de beresterke spits Nyamb, die deze niet wist te verzilveren.

Het tactische steekspel tussen beider trainers maakte het duel interessant, want voor de wedstrijd had de Nooijer al aangegeven dat zijn team wellicht mooi voetbal op de mat legt en dat hij van zijn jongens verlangd dat ze vooruit voetballen, hij ook realistisch is dat het niveau van de Hoofdklasse bepaald word op details. “Ik ga mezelf niet ingraven. We hebben de laatste weken altijd de pech dat we de kansen niet afmaken en dat we dan op een achterstand komen. In feite lopen we dan de hele wedstrijd achter de feiten aan.” De vooruitziende blik bleek al snel bewaarheid te worden toen Robert Mutzers in de 8e minuut zijn team op voorsprong zette. VV Dongen was veelvuldig in balbezit en controleerde de wedstrijd volledig het was alleen maar wachten op het doelpunt. Robert Mutzers zette buiten de zestien aan voor een solo en omspeelde gemakkelijk de statische centrumverdediger van GOES. Met een droog laag schot in de hoek zette hij VV Dongen op een verdiende 1-0. Toen nog geen 10 minuten later dezelfde centrumverdediger opzichtig in de fout ging met en ongecontroleerde terugkopbal op zijn keeper was Remon Koenen er als de kippen bij om de 2-0 binnen te schieten. VV Dongen dacht aan een makkelijke middag. De 3-0 van Roel Willemse in de 21e minuut zou VV Dongen de nodige rust hebben moeten geven om de wedstrijd professioneel uit te spelen.

De Nooijer en zijn team gaven echter niet op en bleven optisch één op één spelen en na een tactische wissel nam GOES het heft in handen. Uitgerekend Sherief Tawfik, één van de centrumverdedigers maakte 7 minuten voor rust de 3-1. GOES had toen al de controle overgenomen en VV Dongen kom er geen antwoord op geven. In de rust werd al veelvuldig gespeculeerd over een aantal scenario’s. “Als GEOS de 3-2 binnenschiet krijgen we nog een lastige middag.” De omstanders voelden aan hun water dat dit duel nog niet gespeeld was. “In de rust heb ik tegen mijn jongens gezegd dat er iets te halen viel hier in Dongen.” De Nooijer zette de Punder aan de rechterkant voor Pattinama erin en ging met 2 centrumspitsen voetballen. VV Dongen bleef het antwoord schuldig mede ingegeven door de gebrekkige communicatie op het middenveld waar Fatih Kamaci zijn man te vaak liet lopen. Zijn man, Sherief Tawfik was verantwoordelijk dat GOES in de 60e minuut terugkwam naar 3-2. Knullig verdedigen lag hier aan ten grondslag en GOES had het pijnpunt van VV Dongen gevonden, de speculanten in de rust zagen hun voorspelling uitkomen.

“Ik vond het een echte strijd.” bezwoer van der Zouwen naderhand. De moegestreden Roel Willemse werd vervangen door Larry van Ommen en de onzichtbare Abdelkader Kadech moest met een blessure het veld verlaten voor Sonny Moerenhout. De 3-3 hing in de lucht, maar mede door het inbrengen van Moerenhout kreeg VV Dongen weer de controle op het middenveld. Het laatste gedeelte van dit enerverende duel bracht kansen aan beide kanten, totdat de linksback van GFOES in een duel met Remon Koenen zijn concentratie verloor. De tweede persoonlijke fout in de verdediging van GOES bleek achteraf de dodelijkste.. Remon Koenen liet zijn klasse zien door onberispelijk te profiteren en VV Dongen op een comfortabele 4-2 voorsprong te zetten. Dat GOES bleef voetballen pleit voor de rode lantaarndrager en dat er uit een vrije trap in de blessuretijd nog de 4-3 werd binnengeschoten was alleen maar interessant voor de mensen die houden van statistieken. VV Dongen mocht de winst danken aan de onvolkomenheden van de tegenstander, maar liet in de eerste 25 minuten zien dat het een gedegen volwaardige Hoofdklasser is.

Volgende week reist VV Dongen af naar EHC ( Hoensbroek ) dat op een 9e plaats staat met één puntje minder dan VV Dongen en afgelopen zondag met 1-2 wist te winnen bij Groene Ster.