Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Biljartsport driebanden-groot:C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken-dbtHet internationaal gerenommeerde C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi is inmiddels in volle gang. Deze week plaatsten zich in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart de volgende spelers zich voor de volgende ronde: Annies Soukotta (Leerdam), May Hamers (Tilburg), Murat Hayta (Kaatsheuvel), Hans Claassen (Kleindongen),Jozef v.d. Ven (Dongen) en Jos van Osch (Rosmalen). Fred Couwenberg (’s Gravenmoer) speelde het meest boven zijn gemiddelde. Hij kwam uit op 117%. Toch vergaarde hij maar drie matchpunten. Dit was te weinig om door te gaan. Het hoogste algemeen gemiddelde kwam op naam van Jos van Osch met 0.800. Murat Hayta speelde de beste partij. Hij kwam in een partij uit op het prachtige gemiddelde van 1.400. De Dongenaren Gerard Gabriëls, Bart Hultermans en Toon Verbunt werden uitgeschakeld.

Biljartsport driebanden-groot:
C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken-dbt
Het internationaal gerenommeerde C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi is inmiddels in volle gang. Deze week plaatsten zich in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart de volgende spelers zich voor de volgende ronde: Annies Soukotta (Leerdam), May Hamers (Tilburg), Murat Hayta (Kaatsheuvel), Hans Claassen (Kleindongen),Jozef v.d. Ven (Dongen) en Jos van Osch (Rosmalen). Fred Couwenberg (’s Gravenmoer) speelde het meest boven zijn gemiddelde. Hij kwam uit op 117%. Toch vergaarde hij maar drie matchpunten. Dit was te weinig om door te gaan. Het hoogste algemeen gemiddelde kwam op naam van Jos van Osch met 0.800. Murat Hayta speelde de beste partij. Hij kwam in een partij uit op het prachtige gemiddelde van 1.400. De Dongenaren Gerard Gabriëls, Bart Hultermans en Toon Verbunt werden uitgeschakeld.

 

Biljartsport Landelijke eerste divisie:
1e winst installatiebedrijf Hultermans
In sportcafé ’t Vaartje won team team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen de eerste wedstrijd van het seizoen. Het werd 6-2 tegen team Business & Fun uit Delft. Na de eerste ronde stond het al 4-0. Jack Wijnen speelde niet groots maar haalde wel de winst binnen. Willie Damen speelde een fantastische partij. Hij kwam uit op 0.833 en maakte onder meer een fantastische serie van tien. Team Hultermans was enigszins gehandicapt, doordat na Dingeman Picocrie ook Wilfried Swaans in de ziekenboeg terecht kwam. In de tweede sessie zag het er lange tijd niet goed uit. Bart Hultermans, doorgeschoven naar bord drie, keek tegen een 32-18 achterstand aan. Toen kwam de productie bij Bart goed op gang. Hij scoorde er lustig op los, terwijl zijn opponent na genoeg stil viel. Bart trok met 45-36 de partij alsnog naar zich toe. Een waar huzarenstukje. Ook het gemiddelde van 0.803 mag er zijn. Dat Raymond Lockkamper vervolgens op de andere tafel verloor was vooral belangrijk voor de statistiek. Hiermee pakte team Hultermans de eerste winst van het seizoen. Het speelde zich hiermee van de laatste plaats af.

 

Biljartsport: Landelijke vierde divisie:
Winst Brabant Service

In sportcafé ’t Vaartje won team Brabant Service Zonwering Tilburg met 6-2 van team De Laat uit Tilburg. Kopman Gerard Gabriëls was de beste speler van zijn team. Hij pakte een prachtige winst met het fraaie gemiddelde van 0.545. Anton Smulders deed hier met 0.543 niet veel voor onder. Anton speelde een puike partij en gaf zijn opponent geen kans. Jos Hamers hield de verdediging prima gesloten. Hij loodste op deze manier de partij bekwaam naar de winst toe. Anja Wijnen speelde een degelijke partij. Ze kwam uit 0.400 precies. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Ze kreeg ook maar 30 beurten. Door deze winstpartij staat team Brabant Service nu op een fraaie zevende plaats.

 

Winst Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken
In Sas van Gent won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg de eerste wedstrijd van het seizoen. Het werd 2-6 tegen team Ersee. Leo Loonen was de gevierde man. In slechts 32 beurten was Leo bij de finish. Hij liet het schitterende moyenne van 0.781 voor zich noteren. Dit was ruim voldoende voor de winst. Kopman Ad Faro deed het ook zeer verdienstelijk. Hij kwam uit op 0.638 en sleepte daarmee de partij uit het vuur. Hij won met slechts één carambole verschil. Voor Toon Verbunt was er de eerste winst en hoe? Hij liet het prachtige gemiddelde van 0.444 voor zich noteren. Toon maakte ook nog een fraaie serie van vijf. Alleen teamleider Embert Broekhoven moest het onderspit delven. Door dit resultaat heeft dit team de laatste plaats verlaten.

 

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot:
Verlies Hazenberg De Moer

In St.-Willebrord verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken & Bestratingen met 27-23 van team ’t Pleintje. De enige winstpartij kwam op naam van Embert Broekhoven. Embert hield de verdediging gesloten en loodste zijn partij op deze manier naar de winst. Kopman Charles Mekes speelde niet slecht, maar kreeg slechts 41 beurten. Ook voor Jan Smeekens was er verlies. Jan kreeg maar 46 beurten. Door dit resultaat is het team met als thuishaven sportcafé ’t Vaartje afgezakt naar de tiende plaats.

 

Biljartsport districtscompetitie libre:
Winst AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje pakte team AK Deur & Interieur – Multimate Kaatsheuvel een fraaie 27-26 overwinning. Hiermee handhaaft dit team zich op een mooie tweede plaats. De achterstand op de nummer één bedraagt nog maar vier punten. De enige verliespartij kwam op naam van Erwin Ligtenberg. Erwin speelde niet slecht, maar kreeg maar 23 beurten. Edwin pakte de winst in slechts 26 beurten. Vader Jan Ligtenberg was de beste biljartsporter van de avond met 2.758. Opmerkelijk was voorts dat alle drie de teamgenoten een serie van tien voor zich lieten noteren.

Aankondigingen
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Assurantiekantoor J. v.d. Kaa thuis

Op vrijdagavond 9 november speelt team assurantiekantoor J. v.d. Kaa Kaatsheuvel een thuiswedstrijd. Op die dag wordt er aangetreden tegen de nummer twee van de ranglijst team Blom uit Sprundel. Team v.d. Kaa heeft de winst nodig om aansluiting te houden met de top. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. Team v.d. Kaa bestaat uit Gerard Stadhouders, Ben Stadhouders, Guus Sekreve en Drik v.d. Kaa. Jan Geerligs, Jan Ligtenberg en Tijn de Nijs staan reserve bij dit team.