Wedstrijdverslag Terheijden – Dames VV Dongen

Op deze koude maar zonnige zondagmorgen spelen de dames in Terheijden. De dames beginnen wat tam aan de wedstrijd. In de eerste minuut is er een corner voor Terheijden. Hij wordt bij de tweede paal gekopt door een vrijstaande speelster van Terheijden. Keepster Manja wordt meteen getest en met een duik kan ze de bal pakken. De Dames van Terheijden zijn aan het begin van de wedstrijd feller en winnen meer duels vaak gepaard gaande met felle overtredingen. De scheidsrechter laat veel toe. Vooral Julie Stuit moet het ontgelden. De felle start van Terheijden zorgt ervoor dat de dames van VV Dongen na een kwartier ook meer duels aangaan en winnen. Als er in de 10de minuut een bal teruggespeeld wordt op de keepster van Terheijden is Sylvana er snel bij maar net te laat. De bal komt via de rebound terecht bij de opkomende Anouk. Zij schiet op goal. De keepster van Terheijden tikt de bal uit de linker boven hoek weg. In de 17de minuut verovert Betty op het middenveld de bal. Ze geeft een steekpass naar de op links opkomende Judith. Zij kiest een hoek en scoort de 1-0. VV Dongen dames weet elkaar in deze fase van de wedstrijd steeds beter te vinden. Opnieuw een aanval via links. Sylvana legt terug op Marian, zij schiet een meter naast de goal. Het duel wordt feller en Dongen heeft het overwicht halverwege de eerste helft. IN de 25ste minuut leidt het afjagen tot de 2-0. Vanaf achterin wordt de aanval ingezet. Betty loopt door, speelt op Anouk en krijgt hem weer terug. Ze kapt de tegenstander uit en vanaf 20 meter schiet ze in de rechter kruising. Meteen na de aftrap wordt er opnieuw goed doorgejaagd. Marjan pikt de bal op en haar harde schot gaat rakelings over. Na 28 minuten volgt er een aanval vanaf rechts. Lysanne geeft de bal via het midden naar Sylvana. Zij kapt haar tegenstandster uit en geeft de bal diep op Marjan. Judith komt opnieuw op vanaf links en krijgt de bal van Marjan. Ze scoort beheerst links onder in de hoek. De 3-0 staat op het score bord. Even later een goede aanval van de dames van Terheijden. Via een ingooi op het middenvel belandt de bal bij de spits van Terheijden die vrij voor keepster Manja komt. Zij pakt de bal echter uitstekend. Even later zorgt Judith voor de 4-0 en dat betekent een hattrick voor Judith. Op rechts zorgt een mooie combinatie tussen Julie en LYsanne ervoor dat de bal via een voorzet van Lysanne bij Judith terecht komt. Zij scoort met haar hoofd haar 3de goal. Even later wordt een aanval van Terheijden onderschept door verdedigers Lizzy en Betty. Na de eerste helft kunnen de dames tevreden de rust in. De tweede helft moeten de dames opnieuw even wakker worden. Meteen is er in de 46ste minuut een kans voor Terheijden. Het schot gaat echter naast. In de 50ste minuut krijgen de dames van Dongen een onterechte vrije trap tegen. De 4 mans muur kan niet voorkomen dat de bal over hen heen gaat recht op keepster Manja af. Zij tikt de bal knap over tot een corner die later weggewerkt wordt door de sterk verdedigende Soraya. Tussen de 50ste minuut en 60ste minuut zijn de dames van Dongen de overheersende partij resulterend in kansen voor Anouk en Sylvana. In de 53ste minuut kot de bal terecht via Julie bij de opgekomen Soroya. Haar harde schot vanaf 25 meter belandt op de lat en komt via de kluts bij de keepster van Terheijden terecht. In de 62ste minuut is het Soroya die vanaf rechts een crosspas naar de op links opkomende Marjan. Zij kijkt goed,speelt de bal naar Sylvana. Sylvana maakt opnieuw een passeerbeweging en schiet de bal rechtsonder in de hoek, 5-0. In de 72ste minuut schiet Marjan zelf op de paal. In de 78ste minuut is het toch raak. Op het middenveld wordt de bal verovert door Ingrid. De bal wordt teruggelegd op Betty en net zoals in de eerste helft wordt de bal van een meter of 20 op de goal geschoten, 6-0. De ingevallen Glenda heeft daarna nog twee goede voorzetten die helaas door de spitsen niet tot goal omgezet kunnen worden. Na een slap begin verdienen de dames de 6-0 overwinning op Terheijden. Omdat Berkdijk verloren heeft, stijgen de dames met deze overtuigende overwinning naar de eerste plaats in de competitie!

Op deze koude maar zonnige zondagmorgen spelen de dames in Terheijden. De dames beginnen wat tam aan de wedstrijd. In de eerste minuut is er een corner voor Terheijden. Hij wordt bij de tweede paal gekopt door een vrijstaande speelster van Terheijden. Keepster Manja wordt meteen getest en met een duik kan ze de bal pakken. De Dames van Terheijden zijn aan het begin van de wedstrijd feller en winnen meer duels vaak gepaard gaande met felle overtredingen. De scheidsrechter laat veel toe. Vooral Julie Stuit moet het ontgelden. De felle start van Terheijden zorgt ervoor dat de dames van VV Dongen na een kwartier ook meer duels aangaan en winnen. Als er in de 10de minuut een bal teruggespeeld wordt op de keepster van Terheijden is Sylvana er snel bij maar net te laat. De bal komt via de rebound terecht bij de opkomende Anouk. Zij schiet op goal. De keepster van Terheijden tikt de bal uit de linker boven hoek weg. In de 17de minuut verovert Betty op het middenveld de bal. Ze geeft een steekpass naar de op links opkomende Judith. Zij kiest een hoek en scoort de 1-0. VV Dongen dames weet elkaar in deze fase van de wedstrijd steeds beter te vinden. Opnieuw een aanval via links. Sylvana legt terug op Marian, zij schiet een meter naast de goal. Het duel wordt feller en Dongen heeft het overwicht halverwege de eerste helft. IN de 25ste minuut leidt het afjagen tot de 2-0. Vanaf achterin wordt de aanval ingezet. Betty loopt door, speelt op Anouk en krijgt hem weer terug. Ze kapt de tegenstander uit en vanaf 20 meter schiet ze in de rechter kruising. Meteen na de aftrap wordt er opnieuw goed doorgejaagd. Marjan pikt de bal op en haar harde schot gaat rakelings over. Na 28 minuten volgt er een aanval vanaf rechts. Lysanne geeft de bal via het midden naar Sylvana. Zij kapt haar tegenstandster uit en geeft de bal diep op Marjan. Judith komt opnieuw op vanaf links en krijgt de bal van Marjan. Ze scoort beheerst links onder in de hoek. De 3-0 staat op het score bord. Even later een goede aanval van de dames van Terheijden. Via een ingooi op het middenvel belandt de bal bij de spits van Terheijden die vrij voor keepster Manja komt. Zij pakt de bal echter uitstekend. Even later zorgt Judith voor de 4-0 en dat betekent een hattrick voor Judith. Op rechts zorgt een mooie combinatie tussen Julie en LYsanne ervoor dat de bal via een voorzet van Lysanne bij Judith terecht komt. Zij scoort met haar hoofd haar 3de goal. Even later wordt een aanval van Terheijden onderschept door verdedigers Lizzy en Betty. Na de eerste helft kunnen de dames tevreden de rust in.
De tweede helft moeten de dames opnieuw even wakker worden. Meteen is er in de 46ste minuut een kans voor Terheijden. Het schot gaat echter naast. In de 50ste minuut krijgen de dames van Dongen een onterechte vrije trap tegen. De 4 mans muur kan niet voorkomen dat de bal over hen heen gaat recht op keepster Manja af. Zij tikt de bal knap over tot een corner die later weggewerkt wordt door de sterk verdedigende Soraya. Tussen de 50ste minuut en 60ste minuut zijn de dames van Dongen de overheersende partij resulterend in kansen voor Anouk en Sylvana. In de 53ste minuut kot de bal terecht via Julie bij de opgekomen Soroya. Haar harde schot vanaf 25 meter belandt op de lat en komt via de kluts bij de keepster van Terheijden terecht. In de 62ste minuut is het Soroya die vanaf rechts een crosspas naar de op links opkomende Marjan. Zij kijkt goed,speelt de bal naar Sylvana. Sylvana maakt opnieuw een passeerbeweging en schiet de bal rechtsonder in de hoek, 5-0. In de 72ste minuut schiet Marjan zelf op de paal. In de 78ste minuut is het toch raak. Op het middenveld wordt de bal verovert door Ingrid. De bal wordt teruggelegd op Betty en net zoals in de eerste helft wordt de bal van een meter of 20 op de goal geschoten, 6-0. De ingevallen Glenda heeft daarna nog twee goede voorzetten die helaas door de spitsen niet tot goal omgezet kunnen worden. Na een slap begin verdienen de dames de 6-0 overwinning op Terheijden. Omdat Berkdijk verloren heeft, stijgen de dames met deze overtuigende overwinning naar de eerste plaats in de competitie!