Blauw Geel uit Veghel na rust kwijt gespeeld

Als het vizier van sommige Dongen spelers wat scherper had gestaan, had het Veghelse Blauw Geel met dubbele cijfers een fiks pak op de broek gekregen. Nu prijkte na afloop slechts een 0-5 overwinning voor de mannen van trainer Arie van der Zouwen op het scorebord. Wie deze stand, of hoger, met de rust had voorspeld was gek verklaard. In de rust had van der Zouwen wat kleine details aangebracht in de speelwijze van Dongen. Het middenveld, en linksbuiten Robbert Mutzers, kregen andere taken te vervullen. Met de inbreng van deze gewijzigde tactiek had de thuisploeg helemaal niets meer in te brengen. Na rust werd het dan ook een wedstrijd waarvoor de meegereisde Dongen supporters dan ook eens goed gingen zitten. Zoals gezegd, de mogelijke doelpuntenregen stokte bij 0-5.Het moet gezegd worden dat Dongen afgelopen zondag een Blauw Geel trof dat door een groot aantal blessures in een duidelijk mindere fase zit. Zes basisspelers, vooral bepalender spelers, liggen er een tijdje uit. Vanaf het beginsignaal was Dongen de bovenliggende ploeg. Al vroeg werd de Veghelse verdediging onder druk gezet, waardoor deze vaak de bal moest inleveren bij de jagende Dongenspelers. Dongen verzaakte dit continue te doen waardoor Blauw Geel sporadisch kon uitvallen. Hierbij geholpen door nonchalance in de Dongenploeg. En als je het dan over blessures hebt. Dongen mist vanaf het begin zijn spits Jeroen Nagel die herstellende is van een beenbreuk, deze wedstrijd moest zijn vervanger Rik Vermeulen met een ernstige schouderblessure het veld verlaten. Onderzoek in het ziekenhuis resulteerde in afgescheurd kapsel bij de schouderkom. ,,Voel maar. Je voelt gewoon het bot zitten,” toonde de aangeslagen Vermeulen zijn schouder toen hij terugkeerde bij zijn team. Zijn vervanger werd Roel Willemse. Voor rust was het voor het publiek een rommelige wedstrijd waarbij de bal vaak via de kluts gelukkig bij een speler viel. Daarbij viel in deze fase scheidsrechter Peter Schippers op door voor kleine futiliteiten te fluiten, hetgeen het spel niet ten goede kwam. De wedstrijd had een doelpunt nodig.

Als het vizier van sommige Dongen spelers wat scherper had gestaan, had het Veghelse Blauw Geel met dubbele cijfers een fiks pak op de broek gekregen. Nu prijkte na afloop slechts een 0-5 overwinning voor de mannen van trainer Arie van der Zouwen op het scorebord. Wie deze stand, of hoger, met de rust had voorspeld was gek verklaard. In de rust had van der Zouwen wat kleine details aangebracht in de speelwijze van Dongen. Het middenveld, en linksbuiten Robbert Mutzers, kregen andere taken te vervullen. Met de inbreng van deze gewijzigde tactiek had de thuisploeg helemaal niets meer in te brengen. Na rust werd het dan ook een wedstrijd waarvoor de meegereisde Dongen supporters dan ook eens goed gingen zitten. Zoals gezegd, de mogelijke doelpuntenregen stokte bij 0-5.

Het moet gezegd worden dat Dongen afgelopen zondag een Blauw Geel trof dat door een groot aantal blessures in een duidelijk mindere fase zit. Zes basisspelers, vooral bepalender spelers, liggen er een tijdje uit. Vanaf het beginsignaal was Dongen de bovenliggende ploeg. Al vroeg werd de Veghelse verdediging onder druk gezet, waardoor deze vaak de bal moest inleveren bij de jagende Dongenspelers. Dongen verzaakte dit continue te doen waardoor Blauw Geel sporadisch kon uitvallen. Hierbij geholpen door nonchalance in de Dongenploeg. En als je het dan over blessures hebt. Dongen mist vanaf het begin zijn spits Jeroen Nagel die herstellende is van een beenbreuk, deze wedstrijd moest zijn vervanger Rik Vermeulen met een ernstige schouderblessure het veld verlaten. Onderzoek in het ziekenhuis resulteerde in afgescheurd kapsel bij de schouderkom. ,,Voel maar. Je voelt gewoon het bot zitten,” toonde de aangeslagen Vermeulen zijn schouder toen hij terugkeerde bij zijn team. Zijn vervanger werd Roel Willemse. Voor rust was het voor het publiek een rommelige wedstrijd waarbij de bal vaak via de kluts gelukkig bij een speler viel. Daarbij viel in deze fase scheidsrechter Peter Schippers op door voor kleine futiliteiten te fluiten, hetgeen het spel niet ten goede kwam. De wedstrijd had een doelpunt nodig.

 

In de 29e minuut was het Roel Willemse die voor Dongen de score opende, op aangeven van Floris Wouters. De thuisclub kon hier niets tegen overzetten. Met nog een kwartier te gaan wisselde de thuisploeg voor rust al twee spelers, hetgeen aangaf dat Blauw Geel probeerde de bakens te verzetten. Het haalde allemaal niets uit. Net voor rust kroop Dongen door het oog van de naald, toen de verdediging een bal te zacht terugspeelde op doelman Timen Beijes. Deze werd gepasseerd door de beste man van de thuisploeg, Murat Korkmaz. De snel teruggekomen Paul van Zon roste de bal uit de doelmond.

 

Bekijk hier een reportage van de wedstrijd  gemaakt door Sky line sport

 

De nieuwe Dongense speelwijze veroorzaakte na rust gelijk diverse kansen op. In de 47 e minuut werd Robbert Mutzers weggestuurd. Hij kwam net iets te kort. Nog geen twee minuten later belandde een verre uittrap van doelman Beijes bij de weg startende Mutzers. Zijn directe tegenstander Rik van Griensven schatte de bal volkomen fout in. Mutzers joeg als een echte egoïstische spits de bal in de verre hoek, onhoudbaar voor doelman Jeroen Janssen (0-2). Het schuttersfestijn kon beginnen. Zes minuten later ging een boogbal van Remon Koenen over de doelman en het doel. Een minuut later was het dan toch raak. Fatih Kamaci zette de bal vanaf rechts hoog voor het doel, onbereikbaar voor verdediger Van Griensven. Mutzers kon de bal fraai in de lange hoek binnenkoppen, 0-3. Blauw Geel was rijp voor de slachtbank. Zes minuten later schoot Kamaci de bal op de lat, de daarop volgende voorzet werd door Willemse binnen gekopt, 0-4.

 

Vanaf de 80e minuut tot vlak voor tijd vergat Dongen de trekker meerdere malen over te halen. Vloeiende 1-2 ‘tjes, (Gire – Van Zon, Poelmans – Gire, Willemse – Kamaci) spleten de verdediging van Blauw Geel open. Dongen was laconiek in de afwerking. Uiteindelijk was het Remon Koenen die op aangeven van Willemse de 0-5 twee minuten voor tijd voor zijn rekening nam. ,,Wij hebben niet geweldig gespeeld. Maar 0-5 winst bij Blauw Geel geeft aanzien,” resumeerde trainer Arie van der Zouwen na afloop.