Olympia’60 zet zegereeks voort

Na overwinningen bij Barca en thuis tegen Nordea heeft Olympia’60 opnieuw weten te winnen op het eigen Crispijn met 4-3 van Rimboe. Een mooie reeks van 3 overwinningen die zaterdag niet geheel gemakkelijk tot stand kwam. De stelling “Olympia stuurt Rimboe het bos in” klopt dus wel maar kwam niet vanzelf. Bridget Timmermans was de stoere pupil van de week chick die de openingsgoal op haar naam nam.Het zou een aardige en sportieve wedstrijd worden met een afloop die niet bij het beeld van de ontmoeting hoorde. Olympia begon gretig aan het treffen met Rimboe en wilde koste wat het koste zijn onverslaanbare status op het eigen Crispijn vasthouden. In de 2e minuut was het echter Rimboe met het eerste wapenfeit. Een vrije trap vanaf de 16 meter ging gelukkig vrij ver over en Olympia nam opnieuw het initiatief. Na goed doorgaan van alleskunner Elroy Vereggen die weer een belangrijk deel van de overwinning op zich nam werd de bal door Rimboe tot corner verwerkt. Casper van der Aa nam de corner en legde de bal puntje precies op het hoofd van topscorer Nick van Wanrooij die het beu was na 2 wedstrijden doelpuntloos te zijn. Magistraal kopte de Olympia spits de bal in de bovenhoek, de 1-0 was een feit. Dit alles voltrok zich al in de 7e minuut. 20 minuten later was er een snelle aanval via Bryan Weistra die Nick van Wanrooij wist te vinden. Nick vond echter de Rimboe goalie op zijn weg maar kreeg de bal opnieuw op zijn weg en werd neergelegd. Nick eiste de penalty zelf op en maakte geen fout waardoor hij zijn 11e goal van het seizoen veilig stelde.2-0 de voorsprong, Olympia kennende nog lang niet binnen…

Na overwinningen bij Barca en thuis tegen Nordea heeft Olympia’60 opnieuw weten te winnen op het eigen Crispijn met 4-3 van Rimboe. Een mooie reeks van 3 overwinningen die zaterdag niet geheel gemakkelijk tot stand kwam. De stelling “Olympia stuurt Rimboe het bos in” klopt dus wel maar kwam niet vanzelf. Bridget Timmermans was de stoere pupil van de week chick die de openingsgoal op haar naam nam.

Dat bleek opnieuw weer eens doordat het middenveld niet accuraat reageerde en een Rimboe aanvaller de aansluitingstreffer in de touwen joeg. Nog geen 2 minuten later was er nog geen half uur gespeeld en kreeg de jonge Olympia goalie Wouter Dirven een vrije trap van Rimboe niet goed onder controle waardoor de gelijkmaker op de borden kwam. In de 37e minuut was het Casper van der Aa die goed doorging over links en Bryan Weistra wist te bereiken. Weistra maakte geen fout en tikte zijn 4e van het seizoen binnen. Opnieuw kwam Olympia op voorsprong en hoe makkelijk dat de ploeg van trainer van der Elzen scoort geeft het ook doelpunten makkelijk weg. Zo ook nu weer. In de 47 minuut, dik in blessuretijd wist Rimboe de 3-3 na zwak verdedigen in de touwen te jagen. Met een gelijkspel de kleedkamer in, niet wat Olympia voor ogen had maar wel weer de realiteit. Verdediger Rick Hultermans werd aan de kant gehouden uit zelfbescherming omdat hij al één keer geel had ontvangen en werd vervangen door Job Vermeulen. Olympia kwam wel weer scherp uit de kleedkamer wat resulteerde uit een mooie pass in de 57e minuut van Elroy Vereggen op spelverdeler Raymon Damen die meteen uithaalde. In eerste instantie werd de bal nog gepareerd door de Rimboe keeper maar Bryan Weistra was er als de kippen bij om zijn tweede van de middag in te tikken. Ran van Peer stond zijn plaatsje af voor Tim van Wanrooij. 4-3 de voorsprong voor de Dongense formatie en opnieuw brak er een hectische periode aan.

In de 70e minuut kon Elroy Vereggen het veld verlaten doordat hij voor de 2e keer geel zag en dus rood. Doordat de smaakmaker van Olympia wegviel werd het nog even hachelijk voor de thuisploeg. Sluitpost Toon Verboven moest bij overmaat van ramp ook nog geblesseerd het veld ruimen maar zijn plaats werd met verve waargenomen door Rolf Schmitz. Hierna rook Rimboe bloed en zocht aaneengesloten de aanval. Een bal op de paal uit een afstandsschot was het gevaarlijkste wapenfeit van de formatie uit Wouw. Keeper Wouter Dirven die het vertrouwen van de ploeg geen moment had verloren liet zien waarom hij de juiste man is op dit moment om de Olympia goal te verdedigen. Na zijn ongelukkige optreden in de eerste helft zette Dirven dit ruimschoots recht in de tweede door magistrale reddingen.

In de slotfase waren er nog wat kansjes voor Nick van Wanrooij, Bryan Weistra en Casper van der Aa maar de teller bleef naar ieders genoegen op 4-3 staan waardoor Olympia zijn ongeslagen status behoud op eigen terrein en zijn 3e opeenvolgende overwinning boekt. Een klein opstootje in de slotminuten deed de gemoederen nog wat aanwakkeren maar werd wijselijk opgelost door beide partijen. Volgende week mag Olympia afreizen naar Eindhoven waar het moet aantreden tegen een oude bekende Rust Roest. Met 13 punten en een mooie notering in de kop van 4C zal Olympia wederom moeten vechten om zijn status vast te houden. Zo ver is de afstand niet dus supporters zijn wederom meer dan welkom!