6-2 overwinning ONI verbloemt matig spel 1e helft tegen Rust Roest

De ruime 6-2 overwinning op Rust Roest doet vermoeden dat ONI een perfecte wedstrijd speelde, helaas berust dit niet op de waarheid. ONI speelde een zeer matige eerste 45 minuten waarin het grossierde in foute passes en slordig spel. Ondanks dat kwam men al in 8e min op 1-0 door een treffer van de altijd thuis scorende Thomas Heijblom.Ondanks het matige spel kon ONI  de wedstrijd toch naar de hand zetten, al moest men tot de 31e min wachten voordat men wederom kon juichen. De enigzins terug in vorm kerende John Broeders maakte een juweel van een doelpunt door de bal vanaf een meter of 25 schuin voor het doel middels een lob pardoes in de kruising te laten vallen.

De ruime 6-2 overwinning op Rust Roest doet vermoeden dat ONI een perfecte wedstrijd speelde, helaas berust dit niet op de waarheid. ONI speelde een zeer matige eerste 45 minuten waarin het grossierde in foute passes en slordig spel. Ondanks dat kwam men al in 8e min op 1-0 door een treffer van de altijd thuis scorende Thomas Heijblom.
Ondanks het matige spel kon ONI  de wedstrijd toch naar de hand zetten, al moest men tot de 31e min wachten voordat men wederom kon juichen. De enigzins terug in vorm kerende John Broeders maakte een juweel van een doelpunt door de bal vanaf een meter of 25 schuin voor het doel middels een lob pardoes in de kruising te laten vallen.

ONI dacht de buit binnen te hebben maar moest voor rust toch nog een tegentreffer incasseren. Uit een corner wist Rust Roest mede door niet ingrijpen van ONI de aansluitingstreffer temaken waardoor  de 2e helft een spannend bedrijf zou kunnen worden. In de rust werden de bekende punten op de i gezet, en kon men nadien laten zien dat men de duidelijke boodschap van trainer de Haas had begrepen. En inderdaad, de boodschap was aangekomen. ONI speelde nu wel zoals het hoort, al duurde dit maar een kleine 20 min. In deze eerste 20 minuten na rust, speelde ONI het arme Rust Roest helemaal dol, en kwam men door scores van Wouter Kimenai 3-1, opnieuw John Broeders 4 – 1 en de ingevallen Maikel Jolie op 5-1.

ONI zat dus na 67 min spelen op rozen en kon de teugels weer wat laten vieren. Ondanks dat drukte men de suprematie nog verder uit in wederom een score van John Broeders die de veelzeggende 6-1 liet noteren. Dat Rust Roest nog middels een penalty op 6-2 kwam was een doekje voor het bloeden voor hen. ONI had de buit allang binnen, en speelde ondanks deze ruime overwinning een wedstrijd met 2 gezichten. De gezichten stonden nadien ook op lachen nadat men de overige uitslagen vernam, en ONI gerust spekkoper genoemd mag worden van deze speelronde. Om de top klassering vast tehouden zal men a.s zaterdag de moeilijke uitwedstrijd in Den Bosch winnend moeten afsluiten, anders zijn de 2 eerdere zeges voor niets geweest. Men weet wat men tewachten staat en wat men te doen staat.