DVVC meisjes naar KNVB clusterselectie.

Woensdag 24 oktober vertrokken 4 DVVC meisjes (t.w. Alycia van Meel, ME1 – Eveline Antonioli, Rachel in ’t Groen en Mighalle Vink, MD1) op uitnodiging van de KNVB naar Hendrik Ido Ambacht, om deel te nemen aan een clustertraining. In de kantine van IFC werden alle genodigde voetbalsters (54 in totaal)(met uiteraard de meegebrachte supporters -ouders, opa’s/oma’s) door mensen van de KNVB welkom geheten, werden de meisjes in groepen ingedeeld en de bedoeling van de avond uitgelegd.Alle meisjes werden in kleurgroepen ingedeeld (Alycia en Rachel wel beide in kleurgroep geel maar niet bij elkaar in het team, Eveline kleurgroep blauw en Mighalle kleurgroep oranje -de keepersgroep-). Er moesten een 5tal wedstrijdjes gespeeld worden. 4 tegen 4 met kleine goals zonder keeper, 4 tegen 4 met grotere goals en een keepster in het doel, en ook een lijnvoetbalspel waarbij het de bedoeling was de bal te kunnen aannemen, meenemen en stil te leggen op een daarvoor aangewezen plek.

Woensdag 24 oktober vertrokken 4 DVVC meisjes (t.w. Alycia van Meel, ME1 – Eveline Antonioli, Rachel in ’t Groen en Mighalle Vink, MD1) op uitnodiging van de KNVB naar Hendrik Ido Ambacht, om deel te nemen aan een clustertraining. In de kantine van IFC werden alle genodigde voetbalsters (54 in totaal)(met uiteraard de meegebrachte supporters -ouders, opa’s/oma’s) door mensen van de KNVB welkom geheten, werden de meisjes in groepen ingedeeld en de bedoeling van de avond uitgelegd.
Alle meisjes werden in kleurgroepen ingedeeld (Alycia en Rachel wel beide in kleurgroep geel maar niet bij elkaar in het team, Eveline kleurgroep blauw en Mighalle kleurgroep oranje -de keepersgroep-). Er moesten een 5tal wedstrijdjes gespeeld worden.
4 tegen 4 met kleine goals zonder keeper, 4 tegen 4 met grotere goals en een keepster in het doel, en ook een lijnvoetbalspel waarbij het de bedoeling was de bal te kunnen aannemen, meenemen en stil te leggen op een daarvoor aangewezen plek.

 

 

Hoewel de supporters in grote getalen langs de lijn aanwezig waren was het behoorlijk stil. Er werd noch aanmoedigend geroepen noch luid kritiek op de speelsters geuit.
Ook de aanwezige KNVB officials hulden zich in stilzwijgen. Zij keken en schreven in stilte hun bevindingen van de spelende meisjes. Er werd door hen ook niet gefloten, noch gecoached. Spelposities, in zoverre daar bij 4 tegen 4 sprake van kan zijn, werd aan de voetbalsters zelf overgelaten. “Laat maar eens wat zien”, was het devies. Spits, verdediger, middenvelder, aanvaller of keepster het was aan de meisjes zelf om hun speltechnische en spelinzichtelijke capaciteiten te tonen.

 

 

Toen na een uurtje het eindfluitsignaal klonk hadden de DVVC teamgenootjes allemaal wel een keertje mét en tégen elkaar gespeeld. Van de 54 speelsters van deze woensdagavond blijven er nog ongeveer 20 over voor een 2e KNVB cluster en daarvan zullen dan mogelijk nog ongeveer 10 meisjes voor een 3e keer worden opgeroepen.
De 4 DVVC meisjes hebben een zeer mooie voetbalavond gehad, lekker gespeeld, veel geleerd en gezamenlijk veel plezier gehad. Het was een hele eer mee te mogen doen en een onvergetelijke ervaring.

 

Heb jij ook zin om te voetballen(?), kom dan eens een kijkje nemen op het Sportpark “Dongekant” aan de Sportlaan 4. De jeugdteams trainen 2x per week, alle doordeweekse dagen behalve vrijdagavond. DVVC heeft F -teams waar jongens en meisjes samen voetballen, jongens E / D en B-teams, en meisjes E / D / C en B-teams.
Nieuwe leden zijn altijd welkom.  (Voor meer info over tijden en trainingsdagen e.d. kijk op de website: www.dvvc.nl )
DVVC dé voetbalclub die behalve voetbal heel veel gezellige activiteiten voor zijn jeugdleden op de agenda heeft staan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen