Voorbeschouwing Blauw-Geel – VV Dongen

VV Dongen is zich langzaam maar zeker aan het herstellen van een moeizame seizoensstart. De 1e periode nadert zijn eind en aan het eind van deze tunnel wacht de nieuwe uitdaging.  VV Dongen kan zich na twee opeenvolgende winstpartijen in de competitie en één winstpartij in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland (1-3) in een flow voetballen.  Oktober zou achteraf best wel eens een redelijke maand kunnenworden als je kijkt naar de resultaten. Als aanstaande zondag Blauw-Geel zou worden verslagen sluit het de maand af met de volledige buit op zak.Maar belangrijker dan de resultaten is het voetbal dat VV Dongen op de mat legt. Het lijkt alsof het team zijn frivoliteit heeft teruggevonden. Wat in de laatste wedstrijd tegen SV Deurne tevens opviel was dat de dorpsgenoten met het hart speelden. Zij hadden er echt zin in, en geloof me, een voetballer heeft altijd zin om te spelen, maar om een 100% prestatie neer te zetten moet het in de kop goed zitten.

VV Dongen is zich langzaam maar zeker aan het herstellen van een moeizame seizoensstart. De 1e periode nadert zijn eind en aan het eind van deze tunnel wacht de nieuwe uitdaging.  VV Dongen kan zich na twee opeenvolgende winstpartijen in de competitie en één winstpartij in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland (1-3) in een flow voetballen.  Oktober zou achteraf best wel eens een redelijke maand kunnenworden als je kijkt naar de resultaten. Als aanstaande zondag Blauw-Geel zou worden verslagen sluit het de maand af met de volledige buit op zak.
Maar belangrijker dan de resultaten is het voetbal dat VV Dongen op de mat legt. Het lijkt alsof het team zijn frivoliteit heeft teruggevonden. Wat in de laatste wedstrijd tegen SV Deurne tevens opviel was dat de dorpsgenoten met het hart speelden. Zij hadden er echt zin in, en geloof me, een voetballer heeft altijd zin om te spelen, maar om een 100% prestatie neer te zetten moet het in de kop goed zitten.

 

Het pleit voor trainer Arie van der Zouwen dat hij laat zien dat hij binnen het proces wel degelijk het clubbelang laat prevaleren als het gaat om het inpassen van ‘eigen’ jongens. De voorhoede tegen SV Deurne bestond uit Robert Mutzers, Rik Vermeulen en Remon Koenen. Allemaal ‘Dongen jongens’ . Echter,de meest opvallende persoon op dit moment binnen de selectie is de Tunesier Abdelkader Khachech. Hij verving de geblesseerde aanvoerder Manuel de Ceuster op een positie die niet de zijne is. Oorspronkelijk is Abdelkader een spijkerharde centrumverdediger die gewend is om voor volle stadions te spelen. Als je zijn naam googelt kom je prachtige beelden tegen van de speler die VV Dongen op het juiste moment de impulsen geeft die het nodig heeft. Hij schuwt het duel niet en gaat voorop in de strijd, hij jaagt zijn tegenstanders 90 minuten op en geeft ruimte aan de creatievelingen binnen het elftal. Binnenkort moet deze verrassing terug naar zijn vaderland om de inburgeringscursus af te ronden. Dat is belangrijk en goed voor hem, want een toekomst in Nederland gaat alleen maar lukken als de Nederlandse taal wordt beheerst. Het is natuurlijk jammer voor VV Dongen, maar aan het begin van het seizoen was er nog geen sprake van Abdelkader en daarom is het juist mazzel en fijn te noemen dat hij op het juiste moment zijn wedstrijden in het eerste heeft gepakt, want ik denk dat de vormcrisis mede door zijn aanwezigheid is overwonnen.

 

Zondag kan VV Dongen een vervolg geven aan de opwaartse beweging. Tegenstander is Blauw-Geel uit Veghel. De mannen van trainer Francois Gesthuizen zitten op dit moment in een dip.  De veelbelovende start van de competitie (2-4 winst bij Baronie) kon niet worden doorgetrokken naar de wedstrijden daarna. Het elftal kreeg te kampen met blessures, zo erg zelfs dat de trainer liefst 6 basisspelers moest vervangen. Deze pech treft het team op een dusdanige manier dat er slechts 1 winstpartij kon worden bijgeschreven en dat e rest werd verdeeld over 3 gelijke spelen en 3 verliespartijen. Dat Blauw-Geel thuis desondanks moeilijk is te verslaan blijkt uit de resultaten tegen koploper Venray (0-0) en tegen UNA (2-2). Vorige week mochten de heren aantreden voor de beker en in een moeizame partij tegen 3e klasser Veenhorst werd ternauwernood met 2-3 gewonnen.

 

Eigenlijk hoort Blauw-Geel in de bovenste regionen mee te spelen, maar de realiteit dwingt de Veghelnaren tot een andere aanpak en uitspraken. Op de website van Blauw-Geel valt te lezen dat VV Dongen niet zo’n fijne tegenstander voor hen is. De verslaggever probeert zijn lezers ervan te overtuigen dat het roeien is met de riemen die men heeft en tegelijkertijd duwt hij Blauw-Geel in de underdogpositie: “Dongen is natuurlijk een geheel ander kaliber en het zal dan ook een hele klus worden om de punten in huis te houden gezien de algehele staat van Blauw-Geel” Aan de andere kant probeert hij strijd en beleving op te roepen: “Felheid, beleving, inzet en zeker dus ook hard werken zijn dan van iedereen noodzakelijk, want daarmee kan men veel compenseren. De technische staf heeft wederom een hele puzzel voor zich, maar zal zeker 11 spelers weten op te stellen……”

 

Iedereen kent de uitspraak: ‘Een kat in het nauw maakt rare sprongen.’ Het is aan VV Dongen om de kop koel te houden en ervoor te zorgen dat men uitgaat van de eigen kracht. Respect voor de tegenstander, maar dat is dan ook alles. Net als voor Blauw-Geel zal er gewonnen moeten worden. De onderlinge duels brachten tot nu toe mooi voetbal teweeg en het is daarom des te meer reden voor u om deze wedstrijd te gaan bezoeken.

 

ZONDAG 28 OKTOBER 2012

BLAUW-GEEL ’38 – VV DONGEN

AANVANG 14.30 UUR

Prins Willem-Alexander Sportpark
Veghel

 

reageren: [email protected]