ONI verdiende winnaar in goede topper tegen Oosterhout

Eindelijke was daar het beoogde spel tezien wat men voor ogen heeft, de tegenstander geen ruimte geven om te voetballen en dan zelf met prima combinatie voetbal de zaken naar eigen hand zetten. Dit alles lukte afgelopen zaterdagmiddag dan ook, een zeer goed spelend ONI en dan met name in de eerste 45min, liet geen spaan heel van topfavoriet Oosterhout.

Eindelijke was daar het beoogde spel tezien wat men voor ogen heeft, de tegenstander geen ruimte geven om te voetballen en dan zelf met prima combinatie voetbal de zaken naar eigen hand zetten. Dit alles lukte afgelopen zaterdagmiddag dan ook, een zeer goed spelend ONI en dan met name in de eerste 45min, liet geen spaan heel van topfavoriet Oosterhout.

 

Oosterhout, een ploeg die alles nog gewonnen had en spraakmakend voetbal speelde werd in ’s Gravenmoer getrakteerd op een lesje STRIJD, PASSIE en BELEVING.
Beide teams maakte er een echte topper van waarbij ONI zoals gezegd een geweldig eerste bedrijf afwerkte. Nadat Pupil vd Week Sem Rozendaal de aftrap had verricht onder het toeziend oog van beide opa’s en de nodige foto en film sessies had ondergaan, liet hij zien hoe de grote jongens van ONI het moesten doen. Het woord was nu aan de jonge brigade van ONI, en men liet de in grote getale aanwezig supporters genieten vanaf het eerste tot het laatste moment. Dat men zijn voorbeeld goed volgde bleek nadien, met als gevolg Sem zijn alleszeggende woorden: “ik wil later ook in ONI 1 spelen.”

 

Na een hele week naar deze wedstrijd te hebben toegeleefd was het moment van de waarheid daar voor de ambitieuze jonge ploeg van ONI. Het lastig te bespelen Oosterhout kwam op bezoek en had door de eerdere uitslagen en speelstijl het nodige resepect afgedwongen; toch kwamen de Oosterhouters er deze middag niet aan te pas.
ONI was vanaf het begin de bovenliggende partij en liet zien waarom ze bovenin meedraaien. De eerste goede kans in de 6e min was dan ook voor ONI, helaas miste Maikel Jolie nog de juiste scherpte, maar dit zou hij later dubbel en dwars goedmaken.
Oosterhout dat alleen maar probeerde om met lange hoge ballen onrust te stoken kreeg geen vat op ONI en moest zich met hand en tand verzetten. Het verzet werd door ONI gebroken in de 15e min, nu had Maikel Jolie het vizier wel gepoetst en liet hij de bal met een doffe dreun achter de doelman van Oosterhout vallen, ONI op een toen al verdiende 1-0 en heer en meester.

 

Deze 1-0 werkte als een bevrijding en ONI ging nog beter spelen, Oosterhout kwam er vanaf dat moment niet meer aan te pas en moest alle zeilen bij zetten omal niet heel vroeg een verloren wedstrijd tespelen. De volgende dreun deelde ONI dan ook niet veel later uit, nu was het Thomas Heijblom die een schitterende aanval middels een kanonskogel doeltreffend afwerkte en ONI op een fantastische 2-0 zette.Volkomen verdiend en spelend zoals men langetijd niet meer had gedaan trok ONI verder tenaanval. Even sloeg daarna bij ONI de schrik om het hart, Oosterhout kreeg uit de enige aanval die men afdwong een penalty toebedeeld,maar zoals men inmiddels weet heeft ONI een echte ZwartePanter op het doel staan, en was de pingel niet aan Oosterhout besteed, daar doelman Jeroen vd Hoven opnieuw liet zien over enorme sprongkracht te beschikken en de bal uit de voor hem linkerbenedenhoek ranselde.
ONI ontsnapte in de 35e min dus aan de aansluitingstreffer en behield de bij elkaar gevoetbalde 2-0 voorsprong tot aan de rust.

 

Na de rust werd het spel iets minder aan ONI zijde, men ging mee in het spel van Oosterhout, ‘lange ballen vlug thuis’ en dat is nu net niet wat ONI moet doen.
Nee… ONI moet combinatie spel afleveren. Oosterhout probeerde van alles, maar ONI gaf geen krimp, waarbij gezegd moet worden dat de leidsman die topper precies aanvoelde en volgens alle spelers een dikke pluim verdiende voor zijn manier van fluiten.
In het restant van de 2e helft kwam het ONI spel weer enigs terug en werd uiteindelijk de kroon op het werk gezet door de inmiddels ingevallen superwissel Arjan v Eersel, opnieuw liet hij zien hoe het moet en kan en prikte in de 75e min de bevrijdende 3-0 binnen, kat in het bakkie voor ONI. Al greep men wel even naar het hoofd nadat Yori Broeders een te korte terugspeelbal gaf en de spits van Oosterhout dank u wel zei.
Gelukkig was daar de zwarte panter van ONI weer een grote sta in de weg, en greep hij al een echte panter de prooi weg voor de voeten van de vreemd opkijkende spits van Oosterhout.

 

Met luid applaus werd actie van zwarte panter Jeroen vd Hoven beloond en was tevens de Man vd Wedstrijd bekend, die eer viel en volkomen terecht aan het adres van deze super in vorm zijnde doelman van ONI, Jeroen vd Hoven. ONI wint dus uiteindelijk met speels gemak deze topper en nestelt zich aan kop in de 4e klasse C. Nu is het de kunst om daar te blijven, maar met dezelfde Strijd, Passie en Beleving kan ONI hoge ogen gaan gooien.

 

PROGRAMMA ONI
27 OKT
15.00 ONI 1 – RUST ROEST
13.30 ONI A – RAAMSDONK
12.00 ONI C – BARCA
11.00 ONI E1 – JEKA
09.30 ONI D – BE READY
09.30 ONI F2 – WASPIK
14.30 SSC – ONI 2
14.30 OVV – ONI 3
14.30 VCW/HZ – ONI B
11.00 MADESE B – ONI E3
09.30 WASPIK – ONI F1
08.30 SCO/TOFS – ONI E2