VV Dongen laat het werkelijke gezicht zien

De hondstrouwe supporters van VV Dongen waren het er allen over eens. “Dit is het VV Dongen dat we willen zien !” Trainer Arie van der Zouwen kenmerkte het spel van VV Dongen met slechts één woord: “Balans”. Van der Zouwen en de zijnen liepen om half vijf als overwinnaars van het veld, VV Dongen had met 3-2 SV Deurne verslagen en dat betekende een tweede zege in één week. Door de winst schuift VV Dongen op naar de 10e plaats van het klassement en komt na 7 wedstrijden op 8 punten.

De hondstrouwe supporters van VV Dongen waren het er allen over eens. “Dit is het VV Dongen dat we willen zien !” Trainer Arie van der Zouwen kenmerkte het spel van VV Dongen met slechts één woord: “Balans”. Van der Zouwen en de zijnen liepen om half vijf als overwinnaars van het veld, VV Dongen had met 3-2 SV Deurne verslagen en dat betekende een tweede zege in één week. Door de winst schuift VV Dongen op naar de 10e plaats van het klassement en komt na 7 wedstrijden op 8 punten.

 

Vooral de manier waarop Abdelkader Khachech de rol invulde voor de geblesseerde aanvoerder Manuel de Ceuster zette de voetbalharten in vuur en vlam. De Tunesier sleurde en joeg over het hele veld, waardoor spelmaker Fatih Kamaci ruimte kreeg om zijn eigen spelletje te spelen. Ook Daan Poelmans blijkt een revelatie op het middenveld te zijn. De man die in het begin van het seizoen als linksbuiten startte speelt een linie achter de voorhoede en laat zien waarom hij zo belangrijk is voor het team. Zijn intercepties leiden meestal meteen voor gevaar en in combinatie met de jonge links-buiten Robert Mutzers heeft VV Dongen een wapen vanaf links waar menig club jaloers op zou zijn.

 

Het snelle spel van VV Dongen resulteerde in de 2e minuut tot een opgelegde kans.
Rik Vermeulen , die de plaats van Roel Willemse in de spits met verve invulde, verlengde de bal met zijn hoofd op de opstormende Mutzers. Laatste man Verbeek kon niets anders doen dan aan de noodrem trekken en vloerde de doorgebroken jongeling. De scheidsrechter hield de rode kaart in zijn zak, want waarschijnlijk vond hij het te vroeg in de wedstrijd om deze maatregel toe te passen. De vrije trap van Fatih Kamaci eindigde op de paal. VV Dongen speelde met passie en wilde elkaar in alle situaties helpen. Duels werden gewonnen en en de tweede bal was eerder voor VV Dongen dan voor Deurne. Pas na 15 minuten liet SV Deurne iets van zichzelf zien. De beweeglijke spitsen, van Lokven, van der Steen en van de Kerkhof waren een plaag voor de verdediging van VV Dongen. Twee opgelegde kansen werden door de heren verprutst en VV Dongen kon het spel weer overnemen. In het enthousiasme verzaakte VV Dongen de verdediging op peil te houden en moest het vooral oppassen voor de messcherpe counters. Het leidde tot een open duel dat met vlagen op en neer ging. Voor de neutrale toeschouwer een genot om naar te kijken, want er hingen doelpunten in de lucht. Diep in de 1e helft ging Kamaci een solo aan die eindigde aan de rechterkant van het zestienmetergebied. Met een afgemeten voorzet bereikte hij de volledig vrijstaande Mutzers, die op zijn beurt niets anders hoefde te doen dan met zijn hoofd de bal angstvallig langzaam binnen te knikken. VV Dongen had meer doelpunten kunnen maken, want SV Deurne zag er verdedigend wankel uit en incasseerde in de 1e helft maar liefst 3 gele kaarten.

 

De 2e helft begon voor VV Dongen niet zoals het van plan was. SV Deurne kwam al snel op gelijke hoogte doordat Dennis Amkreutz in het duel met van de Kerkhof weggleed, die op zijn beurt de inkomende van der Steen bediende die droog en hard raak schoot. Direct daarna was het VV Dongen dat ontsnapte aan de 1-2, maar door weifelend optreden van de aanvallers van SV Deurne kon VV Dongen weer ademhalen. VV Dongen pakte het weer op en de man van de wedstrijd Abdelkader Khachech beloonde zijn sterke ijzersterke optreden met een prachtig doelpunt. Hij omspeelde op het middenveld twee Deurne spelers en vallend en struikelend wist hij vanaf 20 meter zijn voet achter de bal te krijgen. Het schot verraste de keeper van SV Deurne compleet en daarmee kwam de stand op een verdiende 2-1. SV Deurne moest daardoor uit een ander vaatje gaan tappen, waardoor de ruimtes op het veld kwamen waarvan VV Dongen kon profiteren. Een snelle uitbraak eindigde op het hoofd van Rik Vermeulen, die net als in de 1e helft Robert Mutzers lanceerde. Nu durfde niemand het jeugdige talent aan te vallen en hij scoorde beheerst zijn tweede doelpunt.

 

Met 3-1 op het scorebord zou men denken dat de wedstrijd was gespeeld, maar SV Deurne gaf niet op en zocht geduldig naar de aansluitingstreffer. Rechtsback Floris Wouters werd op een professionele manier in de luren gelegd en vanuit zijn actie kreeg SV Deurne een penalty. Van de kerkhof bracht de spanning terug door de bal laag en hard binnen te schieten. Met nog een kwartier op de klok werd het toch nog billen knijpen voor de VV Dongen supporters. Het opportunistische spel van SV Deurne gaf VV Dongen de mogelijkheid om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Elke aanval werd omgezet in een kans, maar zowel Remon Koenen en Rik Vermeulen lieten de 100 % kansen liggen. Het was waarschijnlijk het enige wat VV Dongen zichzelf kon verwijten na een middagje ouderwets aanvallend en gepassioneerd voetbal van VV Dongen zijde. Tevreden spelers en tevreden supporters omhelsden elkaar na een het binnenhalen van dit resultaat, want VV Dongen liet zien dat het ondanks blessures en afzeggingen kan bogen op een sterke en brede selectie.

 

Trainer van der Zouwen was trots op zijn team en kon vertellen dat zijn gehele voorhoede uit VV Dongen-opgeleide spelers bestond en dat er t.o.v. vorig jaar maar liefst vijf mutaties hebben plaatsgevonden. “Daan Poelmans, Robert Mutzers, Floris Wouters en vandaag Rik Vermeulen en Abdelkader Khachech. Het collectief wordt groter en met VV Dongen jongens als Mamuth Ozdimir en Koen van Boxtel op de bank laten we zien dat we borg kunnen staan voor de doorstroming en continuïteit van deze selectie.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen