Olympia’60 sluit aan bij top na overwinning op Nordea

Olympia’60 heeft na winst op het Tilburgse Nordea de aansluiting weer gevonden met de top van 4C. Nordea werd vooraf door velen gezien als het “lelijk eendje” van 4C maar bewees in de beginfase van de wedstrijd dat het dat beslist niet is. Met goed combinatiespel liet de Tilburgse bezoeker meteen zien dat het niet naar Dongen was gekomen om even af geserveerd te worden.Het zou achteraf weer een wedstrijd worden met enkele technische hoogstandjes maar vooral een treffen met keihard werken voor de punten. Voorafgaande aan de ontmoeting met Nordea trok de hoofdmacht naar café zaal Aurora om te genieten van een heerlijke lunch, ditmaal geheel gesponsord door café Aurora zelf. Bij deze dan ook de hartelijke dank van Olympia 1 en begeleiding voor deze sponsor die dit mogelijk heeft gemaakt! Bij terugkomst op sportpark Crispijn werd de hoofdmacht opgewacht door de pupil van de week Ryan Vissers van de F1 die er duidelijk zin in had om onze jongens de juiste weg te wijzen. Ryan is nog 2 weken 7 jaar en is groot fan van Ajax en ziet Cristiano Ronaldo als zijn grote voorbeeld. Voor friet met kipnuggets is Ryan altijd wakker te maken maar niet voordat hij eerst de openingsgoal in het netje had gelegd van de Nordea goalie. De trend was gezet en Olympia wist wat het te doen stond.

Olympia’60 heeft na winst op het Tilburgse Nordea de aansluiting weer gevonden met de top van 4C. Nordea werd vooraf door velen gezien als het “lelijk eendje” van 4C maar bewees in de beginfase van de wedstrijd dat het dat beslist niet is. Met goed combinatiespel liet de Tilburgse bezoeker meteen zien dat het niet naar Dongen was gekomen om even af geserveerd te worden.

Het zou achteraf weer een wedstrijd worden met enkele technische hoogstandjes maar vooral een treffen met keihard werken voor de punten. Voorafgaande aan de ontmoeting met Nordea trok de hoofdmacht naar café zaal Aurora om te genieten van een heerlijke lunch, ditmaal geheel gesponsord door café Aurora zelf. Bij deze dan ook de hartelijke dank van Olympia 1 en begeleiding voor deze sponsor die dit mogelijk heeft gemaakt! Bij terugkomst op sportpark Crispijn werd de hoofdmacht opgewacht door de pupil van de week Ryan Vissers van de F1 die er duidelijk zin in had om onze jongens de juiste weg te wijzen. Ryan is nog 2 weken 7 jaar en is groot fan van Ajax en ziet Cristiano Ronaldo als zijn grote voorbeeld. Voor friet met kipnuggets is Ryan altijd wakker te maken maar niet voordat hij eerst de openingsgoal in het netje had gelegd van de Nordea goalie. De trend was gezet en Olympia wist wat het te doen stond.

Bij verlies zou Olympia blijven zweven in de grijze middenmoot maar bij winst zou het aansluiten met 10 punten bij de top van 4C. Ran van Peer keerde terug van een blessure maar werd door trainer van der Elzen geposteerd bij het 2e elftal om eerst weer speelminuten te maken. Verder ontbraken nog Ruud van Beek, Robin Oomens en Tim van Wanrooij door blessures. Aanvoerder Robert Hillebrand startte ook weer vanuit de basis na hersteld te zijn van een blessure. In de beginfase liet Nordea zien niet zomaar zijn vege lijf te willen verkopen.

 

Toch was het Olympia dat door middel van een afstandsschot van spits Nick van Wanrooij het eerste gevaarlijk werd. Het eerste half uur was niet om aan te zien wat zichtbaar irriteerde bij trainer Van der Elzen. Er zat meer in deze ploeg dan er uit kwam. Keeper Wouter Dirven moest enkele keren corrigerend optreden en hield zijn doel door enkele goede reddingen schoon. In de 32 minuut was het dan toch eindelijk raak voor de thuisploeg. Na een slimme assist van topscorer Nick van Wanrooij haalde speldverdeler Raymon Damen vanaf 20 meter verwoestend uit en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Hierna bleef Olympia aandringen en het was dan ook al in de 38e minuut dat de 2-0 op de borden verscheen. Middenvelder Kasper van der Aa kapte zeer geraffineerd zijn tegenstander uit en werd daarna oog in oog met de Nordea keeper gevloerd. De scheidsrechter gaf goed voordeel omdat de bal belandde bij vleugelspits Bryan Weistra die op zijn beurt de 2-0 aantekende. Nog net voor rust was het wederom Kasper van der Aa die zich goed vrijspeelde en opnieuw oog in oog stond met de Nordea keeper. Ditmaal redde de Tilburgse goalie zijn ploeg waardoor de thee werd opgezocht met een riante 2-0 voorsprong.

 

In de kleedkamer benadrukte trainer Van der Elzen nog maar eens dat hij totaal niet blij werd van het getoonde spel en dat de punten nog lang niet binnen waren. Een getergd Olympia trad aan voor de 2e helft en voordat alle supporters uit de kantine waren was het Bryan Weistra die op volle snelheid zijn tegenstander het nakijken liet na een mooie tackle van Nick van Wanrooij en opnieuw een prachtige assist. Weistra schoot de 3-0 in de touwen en Olympia zat op rozen. Raymon Damen werd uit voorzorg naar de kant gehaald doordat hij last kreeg van zijn hamstring en hij werd vervangen door Bas Loonen die na een weekje New York op de bank moest beginnen. Loonen gaf meteen zijn visitekaartje af met een mooie pass op wederom Bryan Weistra die de bal mooi aannam en meteen uithaalde, zijn schot spatte helaas op de paal uiteen. Uitblinker en meteen ook absoluut “man of the match” Elroy Vereggen knokte zich kapot en bediende 5 minuten later opnieuw Bryan Weistra die ditmaal zijn schot naast zag gaan. Vereggen nam de hele wedstrijd zijn ploeg op sleeptouw en gaf zonder iemand tekort te doen het goede voorbeeld.

 

Met nog 20 minuten te gaan brak het “Nordea kwartiertje” aan. De moegestreden Rick “den Bult” Hultermans maakte eerst nog plaats voor Rolf Schmitz. Bij een aanval over rechts kwam een hoge voorzet van de Nordea aanval die bij de 2e paal terecht kwam. Keeper Wouter Dirven kon er net niet bij en de bal verdween dan ook in het Olympia doel door de inzet van een Nordea aanvaller. Nordea rook bloed en zocht meer en meer de aanval. Dat werd beloond met de aansluitingstreffer uit een vrije trap. Opnieuw was het een hoge bal die door de Olympia defensie verkeerd werd ingeschat en subliem werd ingekopt door de bezoekers. Door een riante 3-0 voorsprong in te leveren voor de 3-2 werd het opnieuw billenknijpen voor de rood witte Olympia formatie. Gelukkig kwam 5 minuten voor het einde de 4-2 op de borden. Olympia kreeg een vrije trap op 4 meter afstand van de Nordea goal. Een Nordea verdediger kon door deze actie met rood vertrekken waar hij het totaal niet mee eens was. De ingevallen Dylan van der Elzen eiste de vrije trap op en legde de bal zeer gerafineerd af op uitblinker Elroy Vereggen terwijl iedereen lette op goalgetter Nick van Wanrooij. Vereggen haalde verwoestend uit en wist een gaatje te vinden tussen de 8 Nordea verdedigers die op de doellijn stonden.

 

Door deze verdiende overwinning sluit Olympia weer aan bij de top en kan het weer omhoog kijken. Tevens blijft Olympia na drie thuiswedstrijden ongeslagen op eigen terrein. Zaterdag is Olympia vrij en volgende week wacht er opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander zal dan Rimboe zijn uit Wouw. Die wedstrijd begint natuurlijk weer om 14.30 uur en Olympia hoopt opnieuw vele supporters te mogen verwelkomen!