De volle buit voor ONI in matige vertoning bij avondje UNITAS ’30

Het leek of dat de mannen van ONI diep onder de indruk waren van de accomodatie waarop men haar avondwedstrijd moest afwerken, een spiksplinternieuw sportpark met alles erop en eraan deed ONI even in de ogen wrijven. Tel daar het late aanvangs-tijdstip 16.45 bij op en men kan spreken van een hele vreemde gewaarwording.Voor aanvang van de wedstrijd werd met het diepste respect stilgestaan bij het overlijden van de oud voorzitter en de huidige voorzitter middels een minuut stilte op het kunstgras veld.

Het leek of dat de mannen van ONI diep onder de indruk waren van de accomodatie waarop men haar avondwedstrijd moest afwerken, een spiksplinternieuw sportpark met alles erop en eraan deed ONI even in de ogen wrijven. Tel daar het late aanvangs-tijdstip 16.45 bij op en men kan spreken van een hele vreemde gewaarwording.
Voor aanvang van de wedstrijd werd met het diepste respect stilgestaan bij het overlijden van de oud voorzitter en de huidige voorzitter middels een minuut stilte op het kunstgras veld.

Een enorme klap voor de vereniging Unitas, dat het op 18 Augustus in gebruik genomen sportpark heeft te danken aan de vorige week vrijdag overleden voorzitter. ONI wenst alle leden van Unitas’30 heel veel sterkte in deze zware tijden. De verlichting werd ontstoken en de wedstrijd kon onder leiding van Dhr Kastel zijn aanvang nemen om precies 16.50. ONI dat even moest wennen aan het supersonische kunstgras begon in de eerste minuten boven verwachting en kon na 3 minuten spelen al juichen, een keurige aanval via de linkerflank werd zeer vakkundig tegen de touwen gewerkte door Glenn Bos. ONI al vroeg op voorsprong en kreeg de gedachte dat het wel snor zat deze avond en dat men een makkelijke avond tegemoet ging. Niets was minder waar. De teugels werden iets losgelaten en meteen sloeg Unitas toe, een bal in de verdediging werd eerst nog weg gewerkt, maar een schot uit de 2e lijn werd door doelman vd Hoven door het midden weg geboxt en viel pardoes voor de voeten van de Unitas spits die hier dankbaar gebruik van maakte en de 1-1 liet aantekenen in de 10 minuut.

Hierna werd het er allemaal niet beter op, de onrust kreeg de overhand binnen de gelederen van ONI en men kwam niet tot het voetbal wat men pretendeert. Kansen kwamen er ondanks het matige spel wel, alleen moest men wachten tot de 38min hierin was het Yori Broeders die ONI op het juiste spoor zette nadat hij een prima combinatie zeer koelbloedig afwerkte en ONI zo vlak voor rust op 1-2 zette. Unitas was aangeslagen en probeerde met man en macht om met 1-2 de rust te halen, om eventueel na rust nog een kans temaken, gelukkig voor ONI dacht Maikel Jolie daar net iets anders over en prikte hij in de 41e minuut de bevrijdende 1-3 binnen.

Na rust werd het spel net als het weer slechter en slechter en was het ondanks dat wachten op de genade klap die ONI moest geven om Unitas definitief uit de wedstrijd tespelen. De beslissende 1-4 viel na 60minuten spelen, uit één van de spaarzame goed uitgevoerde aanvallen na rust, wist John Broeders met een omhaal de 1-4 op het bordje te zetten en gooide hij de wedstrijd helemaal in het slot. Dat ONI na deze treffer de score niet verder opvijzelde naar 1-5 1-6 en 1-7 had men aan zich zelf tewijten, zekere score’s werden op allerlei manieren verprutst en alsof Unitas hierdoor toch weer enig geloof kreeg werd het middels een prachtig genomen vrijtrap toch nog 2-4 en moest ONI opnieuw een 2e tegen treffer incasseren. Verder dan deze 2e treffer kwam Unitas ondanks een net naast gaande lob en kopbal niet meer en kon ONI na 90 minuten deze avondwedstrijd met een dure driepunter afsluiten.

Door deze broodnodige zege mag ONI zich nu gaan opmaken voor een echte TOPPER tegen OOSTERHOUT. Beide teams hebben 13 Punten waarbij ONI één wedstrijd meer heeft gespeelt. Afgaande op de informatie die men heeft vergaart over de speelstijl van Oosterhout en het makkelijke score van de spitsen van Oosterhout en de ambitie die ONI heeft, kan men spreken over een regelrecht Topduel, waarbij ONI de 3 Punten tenkoste van alles op het eigen sportpark wil houden. ONI is gewaarschuwd en zal uit een ander vaatje moeten tappen dan dat men tot opheden heeft gedaan.