De Bok Liberty Heren 1 houdt de punten in Dongen

De Bok Liberty Heren 1 heeft afgelopen zondag met 2-1 van (nu-) koploper Rapid gewonnen. Onder toeziend oog van de Sponsor en een feestje in het vooruitzicht heeft de Bok Liberty Heren 1 de punten in eigen hui weten te houden. Voor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd misschien niet al te interessant. Beide teams speelde sterk vanuit de basis en hoopte op een foutje van de tegenstander. De verdediging stond bij Liberty en Rapid sterk en de aanvallers hadden vaak moeite er doorheen te komen. Liberty was in de eerste helft met een paar kansjes en een strafcorner nog het gevaarlijkst van de twee. Met de brilstand nog op het bord ging Liberty de rust in. Na de rust leek het spelbeeld grotendeels hetzelfde te blijven, maar de spanning nam toe. Beide teams gingen voor de 3 punten en durfde steeds meer naar voren te gaan hockeyen. Het wachten was welk team het eerst zou scoren, Liberty was het gelukkigst. Jasper Stevens versierde een strafcorner en deze werd door Sipke Berk hard tussen de benen van de keeper door geslagen, 1-0. Met de voorsprong op het bord durfde Liberty wat vrijer te spelen. Rapid moest komen maar werd niet heel gevaarlijk. Liberty werd dat wel, Jasper Stevens counterde met de bal aan de stick vanaf links langs de achterlijn, een backhand-liftje werd niet goed verdedigd en eindigde in de doelmond, 2-0. Alsof dat voor Rapid niet genoeg was pakte het kort na de 2-0 ook nog twee gele kaarten en Liberty leek de wedstrijd rustig uit te spelen. Rapid probeerde aan te vallen en maakte net voor tijd nog de aansluitingstreffer 2-1. Liberty bleef volwassen hockeyen en kwam daarna niet meer in de problemen. Uitslag: 2-1.Zondag 14 oktober speelt de Bok Liberty Heren 1 uit bij Prinsenbeek en hoopt het nog verder op de ranglijst te kunnen gaan klimmen.

Zondag 14 oktober speelt de Bok Liberty Heren 1 uit bij Prinsenbeek en hoopt het nog verder op de ranglijst te kunnen gaan klimmen.