DVVC redt het niet tegen koploper DIA

In de vierde klasse D stond afgelopen zondag DVVC tegen DIA op het programma. DVVC gaf in het begin goed tegenstand, maar moest het uiteindelijk toch afleggen tegen een technisch beter DIA. DVVC kwam goed uit de startblokken. Men was fel en kon het tempo dat de koploper uit Teteringen hanteerde in het begin nog volgen. Keeper Sitke Ozdimir moest echter al in de vijfde minuut een bal over tikken na een schot van DIA. Hierna kreeg DVVC de beste kansen. Eerst werd een schot van middenvelder Rens Heijmans in de tiende minuut nog geblokt, even later was Fatih Kaya dicht bij een doelpunt maar keeper Damen van DIA stompte de bal net op tijd weg. Een minuut later was het wel prijs voor de groen-witten. Na een mooie steekpass van Halit Solmaz kon Remco Kroese vrij voor de keeper de 1-0 binnentikken. Verrassend, zeker omdat DIA dit seizoen nog niet verloor en ook pas vier tegendoelpunten incasseerde. Lang kon de 1-0 echter niet gevierd worden. Na een communicatie fout tussen keeper Ozdimir en Emran Pourmanaf kon Niek Akkermans voor de 1-1 aantekenen. Hierna ging het tempo van DIA , vorig jaar nog derde klasser, nog verder omhoog. Voor rust werd de marge al twee doelpunten. Eerst kwam in de 31e minuut de 1-2 na een mooi uitgespeelde aanval, Eelko de Haan was de doelpuntenmaker. In de 38e minuut kwam de 1-3 een kopbal van wederom Niek Akkermans. Dat was ook de ruststand.

In de rust werd aanvoerder Baric van DVVC gewisseld voor Marc Oosterveer. Hierna kwam de spanning kort na rust terug in de wedstrijd. DVVC aanvaller Remco Kroese scoorde uit een bijna onmogelijke en onverwachte hoek de 2-3. Hierna was er een rommelige fase in de wedstrijd met veel gele kaarten, in de overigens wel sportieve wedstrijd. Met veel inzet bleef DVVC op de been, maar de beste kansen waren nog voor DIA. Een bal op de lat en bij een scrimmage voor het DVVC doel leverde geen treffer op voor de geel-zwarten. In de 27e minuut werd trainer Edwin Kock van DIA weggestuurd. Hij kreeg een rode kaart. Kort hierna ging DVVC meer aanzetten om alsnog een derde treffer te forceren. Jeffrey Weterings kwam er als extra spits voor Fatih Kaya. Husseyn was met een schot dicht bij de gelijkmaker, zijn schot ging over. In de blessuretijd was de wedstrijd definitief gespeeld. Na een overtreding van invaller Yunus Ozdimir floot scheidsrechter De Rooij terecht voor een penalty. Yunus kreeg twee keer geel dus rood en kon vertrekken. Dit buitenkansje liet DIA niet liggen: 2-4 door Bjorn Wagemakers.

Al met al een terechte nederlaag voor DVVC, DIA was een maatje te groot.

Zondag a.s 14 oktober speelt DVVC 1 uit bij Irene’58 uit Den Hout. Aanvang : 14.30 uur.

Opstelling : Sitke Ozdimir, Timo van der Veeken, Emran Pourmanaf, Huseyin Arpat, Kevin Zijlmans,Halit Solmaz, Remco Kroese, Rens Heijmans, Fatih Kaya (Jeffrey Weterings), Baris Icli ( Marc Oosterveer), Dennis Kras, (Yunus Ozdimir)