VV Dongen een maatje te klein voor Groene Ster

Foto:

Nog voordat de wedstrijd V Dongen – Groene Ster was begonnen waren de voortekenen al somber. Weinig publiek, grijze luchten en een harde wind die over het veld joeg.Twee uur later liepen de Geel-Blauwen met een 0-3 nederlaag diep teleurgesteld van het veld. Ondanks alle bespiegelingen vooraf kon VV Dongen de ingezette stijgende lijn van de laatste weken niet doorzetten. Bij VV Dongen waren ze ervan op de hoogte dat ze te maken zouden krijgen met een fysiek sterk counterende ploeg. De les van vorig seizoen zou zijn moeten doorgedrongen tot de selectie van Arie van der Zouwen. ” We weten hoe Groene Ster voetbalt, maar we gaan uit van onze eigen kracht en proberen vanaf de eerste minuut de tegenstander onder druk te zetten.” Osman Erbas ( assistent – trainer) straalde vertrouwen uit en liet zich ook ontvallen dat VV Dongen op plan B zou overschakelen als het rendement uitbleef.

Nog voordat de wedstrijd V Dongen – Groene Ster was begonnen waren de voortekenen al somber. Weinig publiek, grijze luchten en een harde wind die over het veld joeg.
Twee uur later liepen de Geel-Blauwen met een 0-3 nederlaag diep teleurgesteld van het veld. Ondanks alle bespiegelingen vooraf kon VV Dongen de ingezette stijgende lijn van de laatste weken niet doorzetten. Bij VV Dongen waren ze ervan op de hoogte dat ze te maken zouden krijgen met een fysiek sterk counterende ploeg. De les van vorig seizoen zou zijn moeten doorgedrongen tot de selectie van Arie van der Zouwen.
” We weten hoe Groene Ster voetbalt, maar we gaan uit van onze eigen kracht en proberen vanaf de eerste minuut de tegenstander onder druk te zetten.” Osman Erbas ( assistent – trainer) straalde vertrouwen uit en liet zich ook ontvallen dat VV Dongen op plan B zou overschakelen als het rendement uitbleef.

 

VV Dongen startte in een hoog tempo de wedstrijd en wilde in het begin een doelpunt forceren, maar het leek erop alsof Groene Ster hierop gerekend had, waardoor het overwicht slechts een optische bleek te zijn. VV Dongen miste al vanaf het begin de soepelheid in de combinaties en dat uitte zich in de wil om te voetballen, maar daar lag heel veel moeite in. Het elkaar blind vinden kwam niet aan de orde en ook in de balaanname schortte het vele malen. Het was wachten op een fout en die kwam al vrij snel. Groene Ster aanvaller Frank Teerling kreeg op het middenveld de bal ingespeeld en mocht als door een erehaag ongehinderd door de verdediging van VV Dongen lopen om af te ronden met een droog schot in de verre hoek. Op dat moment zat Groene Ster op rozen en trok zich terug in de verdediging, waar VV Dongen amechtig zocht naar een opening. Het resulteerde in welgeteld één kans: Roel Willemse kopte bij een corner de bal op het dak van het doel.

 

foto: HoofdklasseBzondag

 

Na rust hetzelfde beeld. VV Dongen geforceerd aan het werk om de aansluiting te vinden en Groene Ster in de startblokken om het karwei af te maken. Vooral het verschil in team-beleving tussen beide opponenten was opvallend. Groene Ster spelers die elkaar voortdurend coachten en VV Dongen spelers die meer tijd aan de scheidsrechter besteedden en spelers waarvan niet alle elf dezelfde inspanning wilden leveren. Het zou ze uiteindelijk opbreken. De optelsom : geforceerd voetballen, frustratie naar de scheidsrechter en het niet voor elkaar willen werken resulteerde in een uitbraak van Groene Ster en met een prachtige voorzet zette Dave Safarin Cheferino Eind vrij voor de goal, die op zijn beurt onberispelijk inkopte. Het aangetaste vertrouwen van VV Dongen liep op het einde van de wedstrijd en nog grotere deuk op toen Robert Mutzers een aanvaller van VV Dongen vrij voor het doel zette. In plaats van 1-2 werd het 10 seconden later 0-3, want uit de counter verschalkte Cheferino Eind op kinderlijke wijze Dennis Amkreutz en alleen voor Timen Beijes scoorde hij beheerst. Het was een meer dan verdiende overwinning van Groene Ster. VV Dongen mag de wonden likken en gaan nadenken hoe ze de dramatische seizoenstart te boven gaan komen. De laatste plaats op de ranglijst is het deel van VV Dongen en de bejubelde generatie mag de hand in eigen boezem steken om zodoende het tij te doen laten keren. Zondag 30 september kunnen ze daar een begin mee maken, want dan speelt VV Dongen thuis tegen promovendus Brabantia. Aanvang 14.30 uur