Geel-Groen

Foto:

In deze dagen kleurt Dongen ondanks de coronacrisis oranje-groen, de kleuren van het Peeënrijk.

Ondanks de coronacrisis zit carnaval in het hart van vele Dongenaren. Ook bij carnavalsvereniging de Vaortse Kloekers klopt het hart in deze dagen sneller. Andere jaren waren er vele activiteiten. Dit jaar viert de vereniging haar vijfenvijftig jarig bestaan. Door de maatregelen van de regering is ook carnaval dit jaar anders. Het bestuur doet er alles aan om het vijfenvijftig jarig bestaan luister bij te zetten. Eerder werden de leden al getrakteerd op een mooie mok met het logo van de Kloekers er op. Net voor carnaval was er voor de leden een nieuwe verrassing. Dit keer konden de leden in het bezit komen van een vlag in de Kloekerskleuren en met het Kloekerslogo. Net voor carnaval werden de vlaggen bij de leden bezorgd. Mooi want hierdoor konden de leden de vlag al met carnaval laten wapperen. Het prachtige groen-gele dundoek is op tal van plaatsen in Dongen te zien. Hiermee laten de leden zien dat de vereniging ondanks de respectabele leeftijd van vijfenvijftig jaar nog springlevend is.

Ook de Kloekers verlangen natuurlijk naar de ouderwetse carnavalsdagen. Al jaren bruist het Kloekerskot (café ’t Vaartje in Dongen-Vaart) tijdens de carnavalsdagen van de activiteiten. Toch proberen ze er ook nu met elkaar het beste van te maken. Zo was er op zaterdag een prachtig initiatief van enkele leden om met elkaar een bingo te houden. De belangstelling was groot en door diverse leden werden er prijzen beschikbaar gesteld. Hierdoor werd de bingo helemaal gratis. Het zou een uurtje duren. Maar ja dan ken je natuurlijk de Kloekers nog niet. Het werd al met al een gezellig samenzijn, waarbij het mogelijk werd om elkaar, weliswaar op afstand, weer te zien.

Mooi dat deze bingo werd gehouden op het moment dat de bouwers van de wagen zich anders verzamelde in het Kloekerskot. Het was een mooie gelegenheid om, als start, carnaval in huiselijke kring te vieren. Mooi dat ook de carnavalsstichting aandacht heeft voor het jubileum van de Kloekers. In een interview vertellen de huidige voorzitter Danny Scheepers en oud voorzitter John van Gils op zondagmiddag allerlei wetenswaardigheden over de vereniging. Bovendien treden Piet Scheepers en John van Gils op met een carnavalskraker. De Kloekers deden regelmatig mee met het door de Peeënstekers georganiseerde songfestival en kwamen zelfs enkele keren op de cd. Door diverse leden wordt nu al gedacht om in de zomer een zomercarnaval te organiseren. Het is in ieder geval te hopen en ook te verwachten dat er over enkele maanden weer meer mogelijk is. De Vaortse Kloekers houden de moed er in ieder geval in.

Reacties