De Kloekers zijn in vorm

Foto: Google Streetview

Dit jaar is het motto van de Dongense carnaval “We zen in vurm”. De Vaortse Kloekers gaan volledig mee in dit thema en hebben een compleet programma samengesteld. Ook dit jaar staat het in het kloekerskot, café ’t Vaartje in Dongen-Vaart, weer bol van de activiteiten. In samenwerking met carnavalsvereniging de Vaortse Kloekers is er voor de carnavalsdagen weer een schitterend programma vol leut samen gesteld.

Carnavalesk dartsfestijn
Op vrijdagavond is er een groots carnavalesk dartstoernooi, waarin de dartsvorm wordt getest. Je mag er verkleed komen, maar dat hoeft niet. Het toernooi heeft inmiddels een belangrijke plaats verworven op de agenda. Het staat open voor iedereen. Jong en oud, carnavalsvierders en darters waar carnaval verder aan voorbij mag gaan. Al jaren een bijzonder gezellig evenement, waaraan ook menig ongeoefend darter meedoet. Het toernooi start om 20.00 uur. Het is een koppelloting toernooi, waarbij een ervaren darter steeds loot met een relatief onervaren darter. Voorts wordt de carnavalspot gelicht.

Bouwersfeest
Op zaterdag wordt de carnavalswagen getest en naar Dongen gebracht. Dan wordt de laatste vorm aangebracht aan de wagen. Op zaterdagmiddag komen de carnavalsvierders bijeen. Per traditie komen ook de bouwers bij elkaar om het resultaat te bespreken en vooruit te blikken op de optocht. ’s-Avonds gaat het bouwersfeest gewoon verder. De conditie van menig carnavalsvierder wordt dan al op de proef gesteld.

Grote optocht en Prins Andreo
Op zondagmorgen zijn de Kloekers, die in vorm zijn al weer vroeg uit de veren. Dan vinden de voorbereidingen voor de grote optocht plaats. In alle vroegte worden de deelnemers aan de optocht in het Kloekerskort geschminkt. ’s-Middags wordt in het kloekerskot in spanning de uitslag afgewacht. Er is weer een mooie wagen gebouwd en ook rond de wagen ziet het er fantastisch uit. ’s Avonds komt Prins Andreo met zijn gevolg op bezoek, waarna het feest weer helemaal kan losbarsten.

Peestamp, Playback en Blaasorkesten
’s-Maandags is al weer de vierde dag. Dan wordt weer in alle vroegte gewerkt aan het bereiden van de traditionele peeënstamp met worst. De koks zijn hiervoor prima in vorm. Vanaf 10.00 uur zijn de Kloekers al weer present om aardappels en uien te schillen en peeën te schrappen. ’s-Middags wordt deze weer gratis aangeboden. Dan wordt de inwendige mens weer versterkt om niet te verzuren. Dan zal blaasorkest de Schuimkoppen ook weer een schitterende show weggeven. De late middag en de avond staan weer in het teken van de playbackshow voor jong en oud. Dan wordt de acteervorm op de proef gesteld. Inmiddels is dit een rijke traditie met tal van kolderieke acts. Voorts komen er op deze avond in de regel weer diverse blaaskapellen op bezoek. In ieder geval komen per traditie de Kromme Noten op bezoek. Een geweldig blaasorkest. De muzikale vorm kan dan ook verder getest worden.

Afsluiting
De laatste carnavalsdag (dinsdag) staat in het teken van een carnavalesk slotakkoord. Na het gezamenlijke bezoek aan een optocht wordt vanaf ’s-middags om de vorm te testen nog één keer alles uit de kast gehaald. De Kloekers zijn in vorm. Iedereen is van harte uitgenodigd om er samen met hen er weer een geweldig feest van te maken. Vraag is of jullie ook in vorm zijn. DJ-Bartje zal de sfeer op alle dagen weer tot grote hoogte opzwepen. Iedere middag is er de mogelijkheid om een potje te kaarten. Aan het eind zal blijken wie het best vormbehoud heeft getoond. Prinselijke carnavalsvereniging de Vaortse Kloekers wenst iedereen een geweldige carnaval toe.
.

Reacties

article
104766
Dit jaar is het motto van de Dongense carnaval “We zen in vurm”. De Vaortse
https://dongen.nieuws.nl/peejelaand/20190226/de-kloekers-zijn-in-vorm/
2019-02-26T15:32:43+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/01/29183527/vaartje19.png
Peejelaand