Carnaval bij de Vaortse Kloekers

Foto:

Ook dit jaar bruist het in het kloekerskot, café ’t Vaartje in Dongen-Vaart, weer van de activiteiten. In samenwerking met carnavalsvereniging de Vaortse Kloekers is er voor de carnavalsdagen weer een schitterend programma. Op vrijdagavond wordt de carnavalspot gelicht. Bovendien is er voor de liefhebbers een carnavalesk dartsfestijn (aanvang 20.00 uur).

Op zaterdagmiddag komen de carnavalsvierders bijeen. Per traditie komen ook de bouwers bij elkaar om het resultaat te bespreken en vooruit te blikken op de optocht. ’s-Avonds gaat het bouwersfeest gewoon verder. Op zondagmorgen vinden de voorbereidingen voor de grote optocht plaats. ’s-Middags wordt in het kloekerskot in spanning de uitslag afgewacht. ’s Avonds komt Prins Andreo met zijn gevolg op bezoek. ’s-Maandags wordt weer in alle vroegte gewerkt aan het bereiden van de traditionele peeënstamp met worst. ’s-Middags wordt deze weer gratis aangeboden.

De late middag en de avond staat weer in het teken van de playbackshow voor jong en oud. Aan de acts wordt altijd veel aandacht besteed. Voorts komen er op deze avond weer diverse blaaskapellen op bezoek. De laatste carnavalsdag (dinsdag) staat in het teken van de lampkesoptocht. Onze wagen trekt weer met lichtjes door de pikdonkere straten van Dongen. Vanaf ’s-Morgens worden er lampkes gehangen op de mooie praalwagen. Op dinsdagavond wordt de accu nog eenmaal opgeladen om na de lampkesoptocht in stijl af te sluiten. De Kloekers hebben er weer zin in. Voorts is iedereen van harte uitgenodigd om er samen met hen er weer een gezellig feest van te maken. DJ-Embert zal de sfeer op alle dagen weer tot grote hoogte opzwepen. Wij wensen iedereen een geweldige carnaval toe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen