Veteranenbal 2014: één groot feest

Ut Zottekot deed haar naam zaterdagavond tijdens het veteranenbal alle eer aan. Een kleine duizend Dongense carnavalsvierders gingen in een prachtig versierde zaal uit hun dak op de muziek van Feestband BAM! Deze volledig Dongense band had de vele feestgangers vanaf de eerste noot volledig in hun greep en wie een blik in de grote zaal wierp zag gedurende de hele avond één feestende massa. In de foyer zorgden De Wortels en De Kaaikraokers voor het vermaak.

Natuurlijk waren er ook deze keer weer vele bijzondere creaties  te bewonderen. Klik op de fotoreeks bovenaan dit artikel voor een sfeerreportage van dongen.nieuws.nl fotograaf Henk Barmentlo.
Een officieel moment tijdens het Veteranenbal is de jaarlijkse bekandmaking van de Veteraon van ut Jaor. Deze keer was er sprake van een unicum, want deze eretitel ging niet naar één maar naar twee personen, te weten Ad Biemans en Leo Akkermans, twee bekenden in de Dongense carnavalswereld. Zij ontvingen de veteranenkiel en de bijbehorende versierselen uit handen van Prins Andreo LIII. 
Na een kleine inzinking enkele jaren geleden is het Veteranenbal weer terug op het topniveau van vroeger met een sfeervol ingerichte zaal en een programmering van ongekende klasse. Het veteranenbal is na 44 jaar nog springlevend.