Carnaval bij de Vaortse Kloekers

Foto:

In samenwerking met carnavalsvereniging de Vaortse Kloekers is er voor de carnavalsdagen weer een mooi programma in café ’t Vaartje. Op vrijdagavond 28 februari wordt de carnavalspot gelicht. Bovendien is er voor de liefhebbers een carnavalesk dartstoernooi (aanvang 20.00 uur). Op zaterdagmiddag 1 maart komen de carnavalsvierders al weer bijeen. Per traditie komen ook de bouwers bij elkaar om het resultaat te bespreken en vooruit te blikken op de optocht. ’s-Avonds gaat het feest gewoon verder. 

Op zondagmorgen vinden de voorbereidingen voor de grote optocht plaats. ’s-Middags wordt in het kloekerskot in spanning de uitslag afgewacht. ’s Avonds komt Prins Andreo met zijn gevolg op bezoek. ’s-Maandags wordt weer in alle vroegte gewerkt aan het bereiden van de peeënstamp met worst. ’s-Middags na de kinderoptocht wordt deze weer gratis aangeboden. De late middag en de avond staat weer in het teken van de playbackshow. Hierbij starten de kinderen, waarna het de beurt is aan de volwassenen. Altijd een doldwaas gebeuren. 
De laatste carnavalsdag staat ook in het teken van de lampkesoptocht. Onze wagen trekt weer met lichtjes door de pikdonkere straten van Dongen.  Tevens is er s’middags de mogelijkheid  voor alle kinderen om er een gezellig carnavals feest van te maken!  Op dinsdagavond wordt de accu nog eenmaal opgeladen om na de lampkesoptocht in stijl af te sluiten. De Kloekers hebben er weer zin in. Voorts is iedereen van harte uitgenodigd om er samen met hen er weer een gezellig feest van te maken. DJ-Embert zal de sfeer op alle dagen weer tot grote hoogte opzwepen. Wij wensen iedereen een fijne carnaval toe.