’t Peeënrijk is er klaar voor (veel foto’s)

Het Peeënrijk is klaar voor Carnaval. Dat bleek zaterdagavond tijdens ‘Ut grote Veurspel’ in ut Zottekot (De Cammeleur).  In een sfeervol aangeklede zaal genoot het publiek van een exotische avond met als thema Carnaval de Brasil. De Boxskusz, Fluitje van een Band, De Uitslaopers, Hoeist!, De Wortels, De Vrije Tijdrekkers en slagwerkgroep Vamos Jogar zorgden voor de Dongense inbreng. Als verrassing had Stichting de Peeënstekers gezorgd voor een zestal Braziliaanse danseressen die het publiek trakteerden op een aanstekelijke sambashow. Ook werd de nieuwe Peej van ut Jaor bekend gemaakt. Jan van Dongen mag deze eretitel een jaar lang dragen. De band Face 2 Face sloot de avond af.

Stichting de Peeënstekers had haar best gedaan om de Braziliaanse sfeer zoveel mogelijk binnen te halen. Naast de eerder genoemde danseressen was er gedurende de hele avond een rad van fortuin in WK voetbal sfeer. Ook vele bezoekers waren in bijpassende kleding naar ut grote Veurspel gekomen. Bij de optredens van de Dongense kapellen kwam regelmatig een Zuidamerikaans getint nummer voorbij en de zes Braziliaanse danseressen brachten met hun show de stemming naar het kookpunt. 
De bekendmaking van de Peej van ut Jaor viel ook in zeer goede aarde bij het publiek. Dat bleek wel uit het massale applaus wat Jan van Dongen, die deze eretitel een jaar lang mag dragen, mocht ontvangen (lees hier meer over de bekendmaking). De jeugdige Dongense slagwerkgroep Vamos Jogar kreeg de handen daarna op elkaar met hun swingende show. De Zuidamerikaanse sfeer kwam daarna wat meer op de achtergrond terecht. De band face 2 Face beperkte zich tot het normale feestrepertoire en de geijkte covers. Wellicht waren de verwachtingen hier wat te hoog gespannen. 
Al bij al was de eerste editie van ‘Ut Grote Veurspel’ een zeer geslaagd evenement wat zeker voor herhaling vatbaar is. Een  sfeervolle en gezellige opwarmer voor carnaval. Het Peeënrijk is er klaar voor….het feest kan beginnen.
Meer foto’s van ‘Ut grote Veurspel’ vind je in de fotoreeks bovenaan dit artikel (foto’s: Henk Barmentlo)