’t Peeënrijk is verzot op haar Straotparade (met heel veel foto’s)

Zondag 12 januari jl. om 13.15 uur werd het startsein gegeven voor de 35e editie van de Dongense Straotparade. Het carnavalsmotto “we zen dur verzot op” werd alle eer aangedaan; iedereen genoot met volle teugen van dit te gekke muziekfestijn!

Maar liefst 28 kapellen en 17 carnavalsgezelschappen trokken door de straten van het schôn en onvolprezen Peeënrijk om er weer een grandioos muziekspektakel van te maken. In een volgepakte Cammeleur vond rond 18.00 uur de slotpolonaise en de prijsuitreiking plaats. 
Het waren uiteindelijk De Böllekes uit Oisterwijk die zich “Brabants Midwinterkampioen 2014” mogen noemen. BB Ullie uit Hoeven eindigden als tweede en Echt Herrie uit Gorinchem als derde. Het fust bier in de leutklasse voor de kapellen ging naar Bakkerij van Dongen. 
Handbalvereniging Dongen won bij de (carnavals) verenigingen in de wedstrijdklasse met het motto ’Meej un disco zonder geluid lopen wij de Straotparade’ en mocht de  felbegeerde “Wijsneuzenwisseltrofee” in ontvangst nemen. De Begaojers waren de gelukkige in de leutklasse voor de carnavalsverenigingen.
Georges Goos en Frank Kimenai hebben dit jaar beslag weten te leggen op de titel “Straotparadebegeleider van ut jaor” en gingen er met de “Gouwe Fluit” vandoor. Het Jurykoppel van het jaar 2014 zijn René en Ruud Jansen.
Uitslag:
Kapellen wedstrijdklasse:
1. De Böllekes uit Oisterwijk
2. BB Ullie uit Hoeven
3. Echt Herrie uit Gorinchem
Kapellen verloting fust bier:
Bakkerij van Dongen
CV’s / gezelschappen wedstrijdklasse:
1. Handbalvereniging Dongen met het motto: un disco zonder geluid lopen wij de Straotparade’
2. Oorzaok Draank met het motto: ’Verkeer(t) regelaars’  
3. Schuimsnuivers emt het motto: ‘D’n rooie draad’
Verloting fles schrobbelaar CV’s / gezelschappen:
De Begoajers
In de fotoreeks boven (foto’s: Henk Barmentlo) kun je nagenieten van de 35e Straotparaode
——————————————————————————————————————
agnesadvertentie