KarnaValk viert haar 22-jarige jubileum

Op zaterdag 11 januari bestaat de Prinselijke KarnavalsVereniging KarnaValk precies 22 jaar, geen mooier moment om dit jubileum dan ook op deze dag te vieren. Vanzelfsprekend is de feestlocatie Café De Valk, de residentie van deze carnavalsvereniging. Tijdens deze avond brengt ook Prins Andreo 53e met zijn hofhouding ook een bezoek aan de jubilaris en Blaaskapel Hoe Ist ?! zorgt voor een paar blokjes livemuziek. 

Momenteel is de vereniging niet super actief meer, maar je komt (en kwam) ze toch regelmatig tegen in het dongense carnavalsleven, waar ze de nodige sporen hebben verdiend. In het verleden heeft de vereniging deelgenomen aan het songfestival (18x waarvan 2x op cd) en carnavalsoptochten. En wat dacht u van de Peeënvlag, waarvoor zij in 1994 samen met CV Je van Hèt het initiatief hebben genomen. 
Vermeldenswaard is dat de regerende carnavalsprinsen tijdens de receptie altijd worden verrast met een schertskado, ook als de hofhouding een bezoek aan de residentie van Pr. KV KarnaValk brengt wordt er voor een passende ontvangst gezorgd. Momenteel is het enige actieve ‘speerpunt’ nog deelname aan de Straotparade, waarbij ze de laatste jaren met enige regelmaat de wisselbokaal mee naar huis mochten nemen (dit jaar zijn ze er ook weer bij). Op het personele vlak heeft Pr. KV KarnaValk reeds twee raadsleden aan de carnavalsstichting uitgeleend. Kees Broeders in de carnavalsjaren 1996-2003 en momenteel is Andy van Doorn voor het tweede jaar raadslid. 
Gezellig ongedwongen een feestje bouwen is wel het credo van de jubilerende vereniging. Dat komt ook terug in de feestavond, gezellig feestmuziek die je gewend bent van Café de Valk tijdens de carnaval, daarbij enkele consumptiebonnen en wat hapjes. Meer ingrediënten heb je niet nodig vinden de feestelingen. Iedereen is van harte uitgenodigd. Een gezellige avond als opmaat voor de Straotparade. Het jubileumfeest start om 20.30uur. Café de Valk, u weet wel waarom.