35e Straotparaode

Foto:

Het nieuwe jaar is aangebroken en carnavalsvierders zijn weer druk bezig met alle voorbereidingen voor een fantastisch carnaval 2014! Heel voorzichtig klinken ook de carnavaleske klanken weer door ons schôn en onvolprezen Peeënrijk. Als muzikaal hoogtepunt in de aanloop naar carnaval vindt op aanstaande zondag 12 januari 2014 de 35e editie plaats van de Dongense Straotparade. Tijdens deze 35e editie van de Straotparade zijn 10 Dongense horecagelegenheden bereid de Straotparade een warm hart toe te dragen. Zij zullen zondag 12 januari aanstaande de kapellen en gezelschappen graag zien optreden in hun horecagelegenheid.

Dit jaar wordt de Straotparade opgeluisterd door 28 kapellen. Hiervan hebben 8 kapellen zich aangemeld in de wedstrijdklasse. De kapellen worden deze 35e editie vergezeld door 14 CV’s en een gezelschap van Handbal Vereniging Dongen. Aan ludieke acts zal het dan ook niet ontbreken. Van de CV’s en gezelschappen hebben zich er 6 aangemeld in de wedstrijdklasse.  Het zal dus spannend worden wie in de wedstrijdklassen bij de kapellen en Cv’s / gezelschappen met het prijzengeld er vandoor gaat! In de leutklassen bij de kapellen en CV’s / gezelschappen zal in iedere categorie een prijs worden verloot.
Op het Looiersplein staat ook dit jaar een wedstrijdpodium waar de deelnemers hun muzikale kwaliteiten ten tonele brengen. Bij Janssen & Janssen is een wedstrijdpodium binnen. Ook bij Ut Zottekot (De Cammeleur) zal een wedstrijdpodium staan. Het hele centrum van Dongen zal bol staan van muzikale en carnavaleske gezelligheid.
De Straotparade gaat zondag 12 januari 2014 van start om 13.00 uur. Rond 17.00 uur verzamelen alle deelnemers zich in De Cammeleur waar de prijsuitreiking plaatsvindt.
Alle belangstellenden worden van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het centrum van Dongen of in de deelnemende horecagelegenheden.