Sauwelavond zaterdag uitverkocht

Foto:

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari zullen maar liefst 9 sauwelaars hun humoristische spitsvondigheden over het publiek uitstorten en zondagmiddag  9 februari doen de jeugdsauwelaars dat nog eens dunnetjes over. Het sauwelen in Dongen is populair als nooit tevoren: vijf weken voordat de sauwelaars in de ton plaatsnemen is de  sauwelavond van zaterdag al volledig uitverkocht. Voor de vrijdag zijn er nog slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. 

Han den Boer van de organiserende Stichting de Peeënstekers is zelf ook verrast door de enorme belangstelling: “dit hebben we nog nooit zo extreem meegemaakt. We zullen dit bij onze evaluatie meenemen want het lijkt er op dat er in de toekomst behoefte is aan een derde sauwelavond. Die mogelijkheid zullen we wellicht eens moeten onderzoeken.”
Negen sauwelaars maken dit jaar hun opwachting bij de sauwelavonden, waaronder twee debutanten. Dat zijn  Roelant Schoots en Ad Verweij. Ook zesvoudig oppersauwelaar Tom Mijnders is weer van de partij, evenals  Rob Verkooijen, die de titel al tweemaal in de wacht sleepte. Verder zal het publiek verwend worden met sauwels van Trea van Kuyk, Ludo van Vliet, Perry Boudewijns, John Schoormans en Bart van Kerkhof. De laatste is, na een afwezigheid van acht jaar, weer terug in de Dongense ton. 
Voor de vrijdag zijn er nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze zijn te koop bij DA Ingrid (Looiersplein 27), Drukkerij Leijten (Hoge Ham 80-82) of Drankenhandel Rovin (Wilhelminastraat 79a) Voor de jeugdsauwelmiddag op zondag 9 februari zijn geen toegangskaarten nodig. De entree is dan gratis.