De Bøxskusz zingen beste carnavalslied van West-Brabant

Foto:

De Dongense carnavalsvereniging De Bøxskusz heeft zondag de wedstrijd om het ‘beste carnavalslied van West-Brabant’ gewonnen. De mannen wonnen eerder al met glans als Chapter De Zatte Herremenie het Grand Gala du Pee met hun nummer ‘Kwier wir zat’. Met het behalen van de Westbrabantse titel is de eeuwige roem nu ook weggelegd voor De Bøxskusz. De wedstrijd werd gehouden in Partycentrum Tapperijke in Hoeven

Aan de wedstrijd deden tweeëntwintig groepen mee uit diverse plaatsen in Brabant. De finalisten zijn verkozen tijdens lokale liedjesverkiezingen. De meeste winnaars van de lokale wedstrijden deden mee aan de verkiezing tot beste carnavalslied van West-Brabant. Het winnende lied is geschreven door Henk Tuijtelaars en Martijn Brants. 
Tuijtelaars is blij met de overwinning maar had het niet meteen verwacht: “bijna alle nummers waren in apres ski stijl met een flinke beat eronder en we vroegen onszelf al af of we hier wel op de goeie plek waren. Toen we ons nummer, een echte klassiek carnavalsnummer, begonnen te zingen zagen we de jury, bestaande uit Denans, John Meijer en De Deurzakkers, echter meteen opveren en uit de reacties begrepen we al dat dit toch wel heel erg gewaardeerd werd. Bij de prijsuitreiking werden we toen  als nummer 1 naar voren gehaald en dat maakte natuurlijk heel wat bij ons los. Het is toch fantastisch dat we met een nummer uit Dongen de beste van West-Brabant zijn?” 
Wat de consequenties zijn van de overwinning is voor Tuijtelaars ook nog onduidelijk. “We hadden hier helemaal niet op gerekend. We wachten gewoon maar af wat er nog op ons pad komt maar een ding weten we zeker….het wordt weer een prachtig carnavalssseizoen.”
In het  filmpje hieronder  nummer ‘Kwier wir zat’ te beluisteren tijdens het Grand Gala du Pee afgelopen november.