Werner en Willem zen dur verzot op!

Het nieuwe carnavalsseizoen is zaterdagavond officieel geopend met een spetterende 11/11-viering in De Cammeleur. Moment suprême was natuurlijk de bekendmaking van de prins en zijn adjudant. Voor het vierde jaar zal Werner van Weesenbeek als Prins Andreo LIII de scepter gaan zwaaien over ons schôn en onvolprezen Peeënrijk. Adjudant Willem zal ook dit jaar aan zijn zijde staan als adjudant. Het motto voor het komende seizoen luidt.”We zen dur verzot op” Geheel in stijl van het motto is de Cammeleur t/m carnaval omgedoopt tot “Ut Zottekot”.

Na het ontbinden, het afleggen genaamd, van de hofhouding die het jubileumjaar tot een succes heeft gemaakt en een korte interim-periode werden omstreeks 22.00 uur de nieuwe leden van de raad van 11, Prins, adjudant en hofdames bekend gemaakt. Aan deze bekendmaking ging een heuse LIPDUP vooraf  (kort  filmpje waarin alle leden van de hofhouding al feestend waren te zien). Aan het slot van het filmpje kwamen de nieuwe Prins en Adjudant door een groot wit filmdoek op het podium.  Hieronder kunt u het flimpje nog eens bekijken. 

Werner van Weesenbeek zal als Prins Andreo LIII ook komend jaar (zijn vierde) regeren over het Peeënrijk, bijgestaan door zijn trouwe adjudant Willem Vulto. In zijn aanvaardingsspeech gaf Prins Andreo LIII aan er weer heel veel zin in te hebben om ook dit jaar weer voorop te gaan in het ‘fist van de leut’.
raad6
In de raad van elf is een nieuw gezicht gepresenteerd, Victor Haagh. Hij wil graag komend jaar zijn steentje bijdragen aan de organisatie van openbaar Carnaval in Dongen. Victor vult de lege plek door het verstrek van Berrie van Loon die na 6 jaar trouwe dienst, de laatste jaren als kanselier, stichting ‘De Peeënstekers’ gaat verlaten. Harm Holierhoek wordt de nieuwe kanselier, en is belast met het uitvoeren en  waken over alle protocollaire zaken in het Peeënrijk.
Na de installatie van de nieuwe hofhouding werd het nog een zotte avond in ‘Ut Zottekot’. Tot in de kleine uurtjes wisten coverband ‘De Bijtels’ en dj Remco de toegestroomde Peejen en Peejerinnen te vermaken.
Bekijk meer foto’s in de fotoreeks bovenaan dit artikel (foto’s: Jacquelien Schilders)