Raad wil Dongen opsieren met kunstwerken van afval

jul 05 , 14:21 Nieuws
raadzaal2
Als het aan de gemeenteraad ligt, krijgt Dongen een of meerdere kunstwerken van gerecycled en circulair materiaal. Een grote meerderheid van de raad (CDA, D66, Volkspartij Dongen en DongenPlus) heeft het College de opdracht gegeven om met een voorstel te komen voor zo’n kunstwerk.
Kunstwerken, gemaakt van afval kunnen mensen bewust maken van de noodzaak van recycling en afvalvermindering; en daarnaast helpt het opruimen en hergebruiken van zwerfafval de directe omgeving schoner en veiliger te maken’, vindt de raad.
Door: Bernadette Klerx
Het geld hiervoor wordt gehaald uit het spaarpotje dat bestemd is voor Kunst. Daar was in 2016 al € 5.000 in gestopt. Maar dat bedrag is nooit gebruikt. Daarom had het College de raad uitgenodigd om met ideeën te komen om dit spaargeld alsnog in te zetten. De raad vindt het een goed plan om dit geld te gebruiken om kunstprojecten te stimuleren. En het is een mooie gedachte om dat te doen met afval. Want, zo snijdt het mes aan twee kanten, denkt de raad.
‘Veel afvalmaterialen zoals plastic, metaal en glas kunnen worden hergebruikt en krijgen een nieuw leven in kunstwerken. Kunst als afval heeft een tweeledig doel: bevordering van kunst en de bevordering van het milieubewustzijn.’ Burgemeester Hans Slagboom reageerde enthousiast op het voorstel van de raad. ‘Dit is een
hartstikke leuk idee, ’ zei hij. ‘We gaan kijken hoe we dit mogelijk kunnen maken.’