Boringsvrijezone als beschermingsmaatregelEen boringsvrijezone is voor de diepe winningen van Coca-Cola een goede beschermingsmaatregel. Het instellen van deze zones stelt regels aan boringen, bodemenergiesystemen en grond- en funderingswerken. Het doel hiervan is de natuurlijke bescherming van de dikke kleilaag in de bodem intact te laten. Met een intacte kleilaag kunnen eventuele verontreinigingen aan maaiveld de winning niet bereiken. Daarom verminderen door deze maatregel de risico's op achteruitgang van de grondwaterkwaliteit.
Dongen, 14 december 2010 - Voor de productie van haar dranken maakt Coca-Cola Enterprises gebruik van haar lokale waterbronnen. Op 10 december hebben Provinciale Staten het voorstel tot bescherming van deze natuurlijk mineraalwaterbronnen De Wildert van Coca-Cola in Dongen, Noord-Brabant, goedgekeurd. Hiermee wordt rondom de winningen een beschermingszone ingesteld in de Provinciale milieuverordening. Deze bescherming is bedoeld om de beschikbaarheid van kwalitatief goed grondwater tot in lengte van dagen te garanderen. Het gaat om een gebied van 400 hectare rondom de Coca-Cola waterbron. Met deze goedkeuring behoort Coca-Cola Enterprises tot de eerste groep Brabantse bedrijven die deze bescherming krijgen voor industriële grondwaterwinningen voor menselijke consumptie.
Boringsvrijezone als beschermingsmaatregel
Een boringsvrijezone is voor de diepe winningen van Coca-Cola een goede beschermingsmaatregel. Het instellen van deze zones stelt regels aan boringen, bodemenergiesystemen en grond- en funderingswerken. Het doel hiervan is de natuurlijke bescherming van de dikke kleilaag in de bodem intact te laten. Met een intacte kleilaag kunnen eventuele verontreinigingen aan maaiveld de winning niet bereiken. Daarom verminderen door deze maatregel de risico's op achteruitgang van de grondwaterkwaliteit.