Avondvierdaagse Dongen in volle gang

jun 06 , 9:50 Nieuws
a4d241
Ruim 1500 lopers zijn dinsdagavond van start gegaan voor de 71e editie van de Avondvierdaagse Dongen
Voor het eerst zijn dit jaar de scholen niet meer als zodanig vertegenwoordigd. Dit omdat steeds meer ouders er voor kozen om individueel met hun kinderen te lopen en het voor scholen steeds lastiger werd om vrijwilligers te vinden die zich, voor hun school, als vertegenwoordiger wilden inzetten. Dit heeft echter vrijwel geen invloed gehad op het aantal inschrijvingen gezien het aantal wandelaars van ruim 1500.
Een woordvoerder van de Avondvierdaagse is dan ook tevreden: "Ik geloof dat we gisteren de kortste start sinds jaren hebben gehad. We zijn terug gegaan naar een stempelkaart waardoor ruim 1500 lopers van de 3,5 tot en met de 15 km binnen nog geen kwartier van het veld waren vertrokken. En dan hebben we deze week ook nog geluk met het weer, wat natuurlijk ook weer extra bijdraagt aan een goede sfeer."
De Avond4daagse 2024 is dinsdagavond geopend door burgemeester Marnix Bakermans, die daarmee zijn laatste officiële handeling verrichtte. Vrijdagavond zal aan de kop van het defilé van de Avond4daagse de nieuwe burgemeester, Hans Slagboom, meelopen. Twee verschillende burgemeesters in één evenement, een bijzonder gegeven.
a4d2412 1