Dongen opgeschud door de Dwars Door Dongen van Atledo/MDM Verhuur

Klaar voor de start bij de 10 km.
Klaar voor de start bij de 10 km.
Foto:

Motoren baanden de weg voor de jaarlijkse trimloop en hardloopwedstrijd Dwars Door Dongen. Lopers hadden zich opgegeven voor de 5 of de 10 km, en zoals altijd is het een mooi gezicht als zo’n grote groep door Dongen loopt!

Maar eerst was het de beurt aan de leerlingen van de basisscholen, die meededen aan de Kids Run. Zij bleven op de atletiekbaan van Atledo, waar ze 400 of 800 meter liepen. Deze Kids Run werd ook dit jaar weer gesponsord door Edgard Bogers van Tact Letselschade, zodat alle deelnemertjes na het lopen een leuke attentie kregen. Bij de Kids Run zagen we veel lachende gezichten, en ook hier en daar een traantje, het hoort er allemaal bij. De school met de meeste deelnemers krijgt de grote wisselbeker van Dwars door Dongen; dit jaar staat deze beker te pronken op de Heilig Hartschool.

De Engelse Mijl werd dit jaar in zijn geheel op de baan zelf gelopen met een mooie grote opkomst. Daar zien we de winnaar van vorig jaar aan de start, junior Rogier Gitz, die nu derde werd. Jeffrey Hazendonk van DAK Drunen eindigt op de tweede plaats en Rafal Polak van Eindhoven Atletiek wint deze afstand door de 1609 mtr in 4.52 minuut te lopen. Hij neemt de AVRI wisselbeker mee naar huis. Bij de vrouwen gaat juniore Tess Metsaars er met de winst vandoor.

Op de 10 km was de verrassing compleet door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De kopgroep vanaf de baan de verkeerde kant op ging, en dus het parcours in tegengestelde richting liep. De verkeersregelaars pakten dat zeer snel en vakkundig op, zodat de wedstrijd zonder problemen verliep. De meeste lopers hadden het wel door, maar eenmaal onderweg houd je de trein niet meer tegen. Jop van der Steen van Atilla stal de show door met flinke overmacht te winnen in 33.45 minuut. Milou Boeren deed hetzelfde bij de vrouwen. Bij de oudere cracks van 55+ deed Ron de Vaan prima zaken, eindigend voor John Marijnissen. Het veranderde parcours was iets korter, maar dat mocht de pret
niet drukken bij de lopers, die het als dolkomisch oppakten.

De 5 km lopers gingen daarna wel de juiste kant op en snel na de start verwacht je een kopgroep aan mannen, maar het was Nikki van Gool van de MilaTroopers die brutaal de leiding nam en die pas 10 meter voor de finish moest afgeven toen Cas van Gorp van Taxandria er voorbij stak. Cas loopt een mooie 17.27 min en Nikki zit er een tel achter.

De bedrijvenloop, waar Medifit met maar liefst 4 teams aan de start stond, was ondanks dat toch een overwinning voor het Solipharma team, die met een voltallig damesteam de winst binnen trok met Suzanne Jonkers, Daantje Kemmeren, Ilse Smulders, Bente Maartens en bovengenoemde Nikki van Gool.

Het was een verrassende Dwars door Dongen met ambities voor de komende jaren!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen