Zes Dongenaren ‘klimmen tegen MS’

Foto:

Op maandag 20 mei 2024, 2e pinksterdag, neemt een team fanatieke fietsers uit Dongen deel aan Klimmen tegen MS, een evenement waarbij de Mont-Ventoux 1, 2, of 3 keer met onder andere de fiets kan worden beklommen.

De Mont-Ventoux, ook wel bekend als de Kale Berg, ligt in de Provence in Frankrijk en kan vanuit 3 verschillende dorpen worden beklommen. Het team uit Dongen bestaat uit 6 fietsers, Rob en Katinka Hazenberg, Mario van den Broek, Mariëlle Berende, Marcel Verbunt en Anco Geppaart. De afgelopen weken en maanden hebben zij hard getraind op de Veluwe, in Limburg en in de Ardennen, om zoveel mogelijk ervaring op te doen met klimmen. De meeste van hen hebben als doel om 3 beklimmingen te voltooien.

Naast het sportieve doel is er ook een maatschappelijk doel, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek in de strijd tegen MS. De slogan van Klimmen tegen MS is “Samen in beweging voor een MS vrije wereld”.

Wat is MS?
Multiple sclerose is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling
verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

Het team zou het erg leuk vinden als zij gesteund worden d.m.v. een donatie voor onderzoek naar MS. Je kan het team steunen óf een individuele rijder. Ga daarvoor naar een van deze links https://klimmentegenms.moves.ms/teams/team-annie?tab=team_members
of zoek op Team-annie op https://klimmentegenms.moves.ms/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen