Vrijwillige Brandweer Dongen zoekt versterking

Foto:

Aanstaande zondag 21 april staan leden van de Vrijwillige Brandweer Dongen tijdens de jaarmarkt tussen 11.00 en 17.00 op het parkeerterrein Biezen / Hoge Ham. Zij beantwoorden hier graag al je vragen en ook aan de kinderen is gedacht.

De ‘vrijwillige’ brandweer van Dongen zoekt nieuwe collega’s. Dat zijn gewone mannen en vrouwen die naast hun reguliere baan, van kantoormedewerker tot automonteur en van zelfstandig ondernemer tot zwemleraar, bij de brandweer werken. “Wij zoeken collega´s die naast hun vaste baan of andere dagelijkse activiteiten beschikbaar zijn voor de brandweer. Dit is extra goed te combineren wanneer je nu bijvoorbeeld veel thuiswerkt. Je kunt het werk voor de brandweer een parttime dienstverband noemen” aldus een woordvoerder van de Vrijwillige Brandweer.

Werk van betekenis
Je doet hetzelfde werk als je beroepscollega’s: je redt mensen, blust branden, bestrijdt ongevallen met gevaarlijke stoffen, bevrijdt verkeersslachtoffers uit voertuigen, verwijdert oliesporen, biedt hulp bij gaslekken, ondersteunt bij waterongevallen etc.

Heb jij het in je om brandweercollega te worden?

  • Je staat graag klaar om de inwoners van Dongen een veilige leefomgeving te bieden
  • Je bent 18+
  • Je woont/werkt 5 minuten van de kazerne
  • Je hebt een goede fysieke en mentale conditie
  • Je bent een teamspeler en sociaal vaardig
  • Je hebt technisch inzicht
  • Je bent stressbestendig en een doorzetter
  • Je bent leergierig en je wilt minstens de opleiding tot Manschap volgen
  • Je hebt minimaal MBO 2/3 werk- en denkniveau
  • Je bent bij voorkeur ook overdag beschikbaar

Wat bieden wij je?
Via trainingen en opleidingen leiden we je professioneel op, zodat je uitstekend bent voorbereid op je taak. Je krijgt een opleiding voor het diploma Manschap A, wat gemiddeld 2 jaar duurt met een avondopleiding en 1 jaar in een dagopleiding. De opleiding bestaat uit theorie en praktijk, met aandacht voor brandbestrijding, technische hulpverlening en levensreddend handelen. Je doet hiervoor ook examen. Daarnaast heb je wekelijks een oefenavond met jouw vaste hechte team. Voor uitrukken en oefenuren ontvang je een marktconforme vergoeding.

Jij en je werkgever profiteren
De meeste vrijwillige collega’s hebben een vaste baan. Het is belangrijk dat jijzelf, je partner en je omgeving achter jouw keuze staan. Ook je hoofdwerkgever moet op de hoogte zijn. Werkgevers profiteren van jouw werk bij de brandweer: na het behalen van je diploma Manschap kun je als BHV-er een bijdrage leveren aan de veiligheid binnen het bedrijf waar je werkt en ben je een échte teamspeler.

Loop je warm?
Voldoe je aan de voorwaarden en loop je warm voor het brandweervak? Vul het interesseformulier in via www.brandweer.nl/dongen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen