Burgemeester Dongen sluit pand Daniëlsweg

Foto: Archief

Burgemeester Marnix Bakermans heeft besloten een woning aan de Daniëlsweg in Dongen te sluiten nadat hier resten van een drugslab zijn ontdekt. De woning is per 27 maart 2024 voor de duur van zes maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Op 6 februari 2024 werden tijdens een integrale gemeentelijke controle aan de Daniëlsweg de resten van een drugslab aangetroffen, zoals attributen om drugs te produceren en afvalproducten die daarbij ontstaan.

Tijdelijke sluiting
Tot 28 september is het verboden het pand aan de Daniëlsweg te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning. Damocles De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damoclesbeleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugsgerelateerde activiteiten.

Ziet u verdachte zaken?
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Hennepkwekerijen en drugslabs kunnen voor zeer brandgevaarlijke situaties zorgen. De gemeente Dongen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in de weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kan je 24/7 online melden in een beveiligde omgeving via meldmisdaadanoniem.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen