Auto’s crashen na politie achtervolging

Foto: Jeroen Stuve/Stuve Fotografie

Tijdens een achtervolging van twee auto’s afgelopen nacht, verloren de bestuurders op een rotonde van de Vierbundersweg de macht over het stuur waardoor beide auto’s crashten.

Een van de auto’s kwam op z’n kop in een sloot terecht en de andere auto eindigde tientallen meters verderop in de berm. De politie wist al snel één verdachte aan te houden, deze raakte gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer takelde de auto uit de sloot om te kijken of er nog iemand onder lag. Dit bleek niet het geval. Een onbekend aantal verdachten is gevlucht. Waarom ze er vandoor gingen wordt onderzocht. Tijdens de inzet van de hulpdiensten was de weg afgesloten voor het verkeer.

Update: twee verdachten aangehouden
De politie zag rond 04.00 uur drie voertuigen met hoge snelheid op de Swaardvenstraat in Tilburg rijden. Diverse eenheden achtervolgden de auto’s. Op de Eindsestraat in Dongen kregen zij een stopteken en werd de weg deels geblokkeerd met een politieauto. Daar reden de drie auto’s langs met hoge snelheid. Uiteindelijk gingen de auto’s richting de Vierbundersweg in Dongen. Bij de rotonde crashte een voertuig en kwam op de kop in de sloot terecht. Een ander voertuig kwam in de berm terecht. Een persoon vluchtte weg over het nabijgelegen gras. Een 20-jarige man uit Venlo kroop uit de auto en werd daarop meteen aangehouden. Rond 04.20 uur werd er  nog een verdachte gevonden. Deze 18-jarige man uit Tilburg verstopte zich onder een voertuig, maar werd door een politiehond ontdekt.

Of er inderdaad een derde voertuig bij betrokken was en waar deze nu is, zal uit verder onderzoek moeten blijken.

Foto’s: Jeroen Stuve/Stuve Fotografie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen