Paasweer: best warm maar ook veel regen

Foto: Pixabay/sab_k

Dit paasweekend is er dagelijks kans op regen, maar ook is het af en toe droog met een zonnetje. Tot en met zondag is het met 14 tot 18 graden behoorlijk zacht. Tweede paasdag is het vermoedelijk de hele dag behoorlijk nat. Dit verwacht Weeronline.

Zondag, de eerste dag van Pasen, is het zacht voor eind maart. Een groot deel van de dag lijkt droog te verlopen. Vanuit het zuiden neemt de kans op buien later op de dag wel toe. Maandag, tweede paasdag, is er veel kans op regen, mogelijk zelfs de hele dag. Verder wordt het dan hooguit 12 graden.

Het kan overigens met pasen ook behoorlijk kouder uitvallen. Op Youtube vonden we onderstaand filmpje dat gemaakt is tijdens de paasdagen van 1964.

ANWB: “veel verkeer op de weg rond Pasen”
Dagjesmensen en toeristen grijpen het paasweekend massaal aan om de weg op te gaan, verwacht de ANWB. De drukte begon donderdagmiddag al, toen mensen vanaf hun werk naar huis reden en gelijktijdig het recreatieverkeer op gang kwam. Dat was vorig jaar goed voor de drukste spits van het jaar met 1491 kilometer file. De drukte is volgens de verkeersinformatiedienst vooral voelbaar in het midden van het land en in Noord-Brabant.

Op Goede Vrijdag reden veel Duitse toeristen naar de kust of de Waddeneilanden. Automobilisten die vanaf de Duitse grens rijden of richting Zeeland wilden, moeten daarom geduld oefenen. Ook voor de boot naar Texel moesten ze rekening houden met wachtrijen.

Tijdens de paasdagen zijn vooral De Keukenhof, de Designer Outlet in Roermond en het circuit van Zandvoort populair, met daardoor in de omgeving verkeersopstoppingen. Werkzaamheden aan de Beneluxtunnel zorgen in de regio Rotterdam opnieuw voor overlast. De tunnel is van vrijdagavond tot maandagochtend in zuidelijke richting afgesloten. Ook de A27 is dit weekend dicht, tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem.

Terugkerende toeristen zorgen op tweede paasdag in de middag weer voor files en ook op de dinsdag na het lange weekend verwacht de ANWB een hele drukke ochtendspits. Die was vorig jaar goed voor 844 kilometer aan langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

Bron: nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen