Bs De Vlinderboom en IKC Achterberg gaan rennen

Foto:

Twee Dongense scholen staan bijna letterlijk in de startblokken om te gaan rennen voor het goede doel. Alle leerlingen gaan namelijk een Mini-Roparun lopen bij hun eigen school. De Mini-Roparun is een estafetteloop voor het goede doel. De opbrengst is bedoeld voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Lopen met een doel
De grootste estafetteloop ter wereld wordt in het Pinksterweekend voor de 33e keer georganiseerd. Op 19 mei komt ’t halve Zolenlijntje weer door Dongen, samen met 208 andere teams. Een non-stop estafetteloop van een dergelijke afstand spreekt tot de verbeelding. Maar het gaat niet alleen om de sportieve uitdaging. Stichting Roparun gebruikt het geld dat door de teams met deze loop wordt ingezameld om kwaliteit van leven te kunnen geven aan mensen met kanker. Een van de inzamelacties van ’t Halve Zolenlijntje is de Mini-Roparun op de Initiascholen De Vlinderboom en de Achterberg.

Gastlessen
Drie leden van het Roparunteam hebben in alle groepen een gastles gegeven. Er werd uitgelegd dat erg zieke mensen, afhankelijk zijn van steun van anderen. Ook zagen ze hoe ’t Halve Zolenlijntje hun Roparunavontuur organiseert. De kinderen hebben een sponsorformulier gekregen waarmee ze bij familieleden, vrienden, buurtgenoten etc. geld kunnen inzamelen. Dit geld komt volledig ten goede aan de Stichting Roparun.

5 april op IKC Achterberg
Op vrijdag 5 april vindt de Mini-Roparun plaats op de speelplaats van IKC Achterberg. Alle groepen lopen hun eigen Mini-Roparun in estafettevorm. Ook hierin is teamwerk dus belangrijk. Als de laatste groep gelopen heeft, verzamelt de hele school op de speelplaats voor de afsluiting van deze feestelijke dag. Iedereen is uitgenodigd om te komen aanmoedigen en om tussen 14.15 en 14.30 uur mee te juichen als het eindbedrag bekend gemaakt wordt.

10 april op Bs De Vlinderboom
Op woensdag 10 april is Bs De Vlinderboom aan de beurt. Ook dan zal het plein er sportief en gezellig uit zien. Een mini-Roparun is ondanks het serieuze doel namelijk vooral een feest.. Muziek, aanmoedigingen en heel veel trotse en lachende gezichten bepalen dan de sfeer. De bekendmaking van het eindbedrag dat De Vlinderboom bij elkaar liep, zal bekend gemaakt worden op 10 april tussen 12.15 en 12.30 uur.

Mocht een kind zich dus met een sponsorformulier aan uw deur melden, dan is een sponsorbijdrage voor het sportieve aandeel én voor het goede doel van harte welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen