Belastingaangifte invullen? Nee joh ik ga liever wat leukers doen!

Foto:

Voor je het weet is het 1 mei en moet de belastingaangifte weer ingediend worden. Velen ervaren dit als een tijdrovende saaie klus en twijfelen vaak of ze wel de juiste vakjes aanklikken. U ook?

Laat het dan over aan financieel adviseur Johannie Brenders van BreAss uit Dongen. Zij neemt het geheel uit handen, ontzorgt en verzekert u van goed advies. Natuurlijk kunt u de belastingaangifte zelf doen. In bepaalde gevallen is het raadzaam om een professional in te schakelen. Wat zijn bijvoorbeeld uw aftrekposten en hoe kunt u deze fiscaal optimaal benutten? En geeft u niet te veel, of te weinig bezit op? Onnodig belasting betalen doet u tenslotte niet graag.

Aan- verkoop woning of wijziging in uw hypotheek
Heeft u afgelopen jaar een woning gekocht of verkocht of is er iets gewijzigd in je hypotheek? Dan is het zeker raadzaam om hulp in te schakelen. Denkt u hierbij aan:

  • Overwaarde uit de verkoop van uw woning, dit heeft direct invloed op de hoogte van de renteaftrek
  • Kosten die u heeft gemaakt bij de aankoop van uw woning
  • Heeft u tijdelijk twee huizen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor renteaftrek van beide woningen

Fiscaal partners
Wanneer u bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap hebt bent u fiscaal partners (samenwoners onder voorwaarden ook). U kunt in uw belastingaangifte inkomsten en aftrekposten gunstig verdelen. Bijvoorbeeld het vermogen en de inkomsten en/of aftrekposten van uw woning. De verdeling is bij iedereen verschillend.

Scheiding
U bent afgelopen jaar gescheiden? Als u fiscaal partners was dan eindigt dit in bijna alle gevallen. U kunt ervoor kiezen om in het jaar dat u gescheiden bent nog samen aangifte te doen. De aan- of verkoop van een woning of de betaling of ontvangst van partneralimentatie zijn allemaal van invloed op uw aangifte.

Aftrekposten
Bij de aangifte van uw inkomstenbelasting heeft u mogelijk recht op de aftrek van bepaalde kosten zoals ziektekosten of vrijwilligerswerk. Uw financieel adviseur van BreAss uit Dongen zoekt precies voor u uit welke kosten voor u aftrekbaar zijn.

Belastingaangifte uitbesteden
Wilt u uw belastingaangifte inkomstenbelasting uitbesteden? Neem gerust contact op met BreAss via 0162 – 317660. Kijk voor de openingstijden op de website www.breass.nl We maken een afspraak, waarin je de benodigde stukken aanlevert en toelichting geeft op bepaalde situaties. Wij werken je belastingaangifte uit en versturen deze vervolgens naar de belastingdienst, nadat je hierop akkoord geeft. Dit alles voor een prijs van € 80,- excl. 21% BTW (fiscaal partners betalen voor 1 belastingaangifte, behalve in het jaar van scheiding). Wij doen enkel particuliere aangiftes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen