Olympia’60 huldigt bijzondere jubilarissen

Foto:

Op de vrijwilligersavond met als thema “een kleurrijke avond voor de gouden vrijwilligers” werden de Olympia-vrijwilligers bedankt voor wederom alle inzet en enthousiasme. Olympia’60 kent zo’n 165 (!) vrijwilligers die zich op allerlei manieren inzetten om de de bijna 500 voetballende leden te ondersteunen.

Op deze avond zette voorzitter Corné Thomassen drie jubilarissen in het zonnetje. Twee andere jubilarissen konden niet aanwezig zijn en zullen op een ander moment gehuldigd worden.

Simon Verduijn 25 jaar lid Olympia’60
Na zijn verhuizing van ’s Gravenmoer naar Dongen verruilde Simon zijn ONI shirt in voor dat van Olympia’60. Vijfentwintig jaar geleden sloot hij aan bij de selectie. Simon stond bekend als een zeer goede en snelle verdediger. Zowel verdedigend als aanvallend is er bij Olympia’609 geen betere kopper geweest dan Simon. In die periode promoveerde hij met het eerste elftal naar de tweede klasse na een prachtig kampioenschap. Om vervolgens een paar jaar later ook met het tweede elftal kampioen te worden. Simon is lange tijd actief geweest al trainer van de jeugd. Zelf heeft Simon via het vijfde elftal en de veteranen zijn carrière langzaam afgebouwd. Simon, van harte gefeliciteerd met dit zilveren jubileum.

Gouden jubileum voor Henk Eberson
4 januari 1974. Op deze dag kwam Limburger Henk Eberson binnen bij Olympia’60. Om er vervolgens niet meer weg te gaan. Henk heeft géén 50 jaar nodig gehad om zicht tot een échte Olympiaan te ontpoppen. Als voetballer in het derde speelde hij lekker zijn partijtjes mee om vervolgens vooral buiten het veld grote inspanning te leveren. Als leider van diverse teams, maar vooral van het Derde. In 1986 werd Henk secretaris, een functie die hij jarenlang bekleedde om vervolgens in het bestuur de post kantinezaken te bemannen. In het pré digitale tijdperk was Henk redacteur van het onvolprezen Olympia Kontakt dat een aantal malen per jaar bij alle Olympianen in de brievenbus viel. Met zijn soms venijnige pen, maar altijd opbouwend bedoeld, deelde hij onder pseudoniem Svenson zijn mening over het wel en wee van Olympia’60. Daarnaast was Henk de drijvende kracht van de evenementencommissie.

In 2004 werd Henk voor zijn verdiensten met een zilveren KNVB-onderscheiding beloond. In 2014 ontving Henk zelfs een Koninklijk lintje. En na 35 jaar bestuurlijke inzet werd Henk in 2019 benoemd tot erelid van Olympia’60. Intussen werd Henk steeds vaker gespot bij de werkploeg waar hij nu al lange tijd de coördinatie voor zijn rekening neemt. En op zaterdag dan? Een goede vrijwilliger ziet waar er een gat valt en vult deze op. De zaterdagcrew was vooral ‘s middag onderbemand, dus daar zien we Henk ook weer verschijnen. Vijftig jaar Henk Eberson bij Olympia’60. Olympia’60 is er blij mee en trots op.

Cees Severijns 60 jaar lid
1 augustus 1963, drie jaar na de oprichting, staat genoteerd als aanmelddatum van deze bijzondere Olympiaan. Wie Cees Severijns zegt, zegt Olympia’60. Al 60 jaar lid! En in die jaren heel veel gedaan voor Olympia’60. Uiteraard begonnen als speler, maar na zijn spelerscarrière nóg waardevoller. Wat heeft Cees niét gedaan?
Natuurlijk, als vader was hij trainer en leider van zijn zoons. Maar Cees werd ook al snel wedstrijdsecretaris. Op vrijdagavond was het spitsuur in huize Severijns want toen óók al werd last-minute afgemeld. Alleen ging dat toen persoonlijk via de telefoon. Cees zorgde er vervolgens voor, dat spelers met andere teams meededen zodat er op zaterdag voltallige elftallen op het veld verschenen.

Postbode Cees was ook niet te beroerd om elke week álle uitnodigingskaarten voor een wedstrijd persoonlijk aan huis te bezorgen. Cees kennen we in de rol van trainer van de jongste jeugd, grensrechter, teamleider, consul, organisator jeugdtoernooien. Hij zorgde voor wedstrijdverslagen en was altijd aanwezig bij de thuis- én uitwedstrijden van Olympia’60 1. Cees pakte alles aan en was meer bij Olympia’60 dan thuis. Geen wonder dat Diny zich ook maar overgaf aan een functie bij Olympia’60 zodat ze elkaar wat meer zagen. De tomeloze inzet van Cees is nooit onopgemerkt gebleven. Vanuit de gemeente Dongen werd hij gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar. En bij het 50-jarige jubileum van Olympia’60 in 2010 werd Cees, samen met Diny, benoemd tot erelid van Olympia’60.

 

Nu, bijna veertien jaar later, is Cees de éérste Olympiaan die deze bijzondere mijlpaal bereikt. Een unieke prestatie. Gelukkig zien we Cees regelmatig langs het veld op sportpark Crispijn. Olympia’60 is supertrots dat Cees zestig jaar lid is van onze vereniging. Dankjewel voor deze jaren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen