Terug naar de natuur met behulp van buitenspelen

Foto:

Ingezonden In de moderne tijd lijken kinderen steeds minder vaak buiten te spelen. Ze omarmen snel de technologische apparaten van hun ouders en krijgen vaak al op jonge leeftijd hun eigen gadget. Deze verschuiving staat in contrast met het verleden, waarin buitenspelen de norm was. Veel ouders staan voor de uitdaging om buitenspelen bij hun kinderen te stimuleren.

De waarde van buitenspelen voor kinderen is onschatbaar. Buitenspelen stelt kinderen in staat om andere kinderen te ontmoeten en dit komt hun sociale vaardigheden ten goede. Door de wereld om hen heen te verkennen, leren ze vaardigheden die ze niet zouden ontwikkelen als ze alleen binnen zouden blijven. Het is daarom van groot belang dat we ervoor zorgen dat onze kinderen zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen.

Een nieuwe draai aan de buitenruimte
De tuin is vaak de plek waar kinderen de meeste tijd buiten doorbrengen. Daarom is het van belang dat de tuin uitnodigend is en uitnodigt om te spelen. Als de tuin echter slechts bestaat uit bestrating of een grasveldje, kan dit kinderen ontmoedigen om daar tijd door te brengen. Een houten speelhuisje kopen kan ook een interessante aanpak zijn om jouw tuin te transformeren. Kinderen zijn dol op deze speelplekken en zullen er eindeloos plezier aan beleven. Andere opties zijn een schommel, een klimrek of een zandbak. Er zijn tal van mogelijkheden, het is aan jou om te beslissen welke het beste past bij jouw kinderen.

Investeer in creatief buitenspeelgoed
Als kinderen niet beschikken over boeiend buitenspeelgoed, is de kans groot dat ze liever binnen blijven. Daarom is het verstandig om te investeren in speelgoed dat aanspoort om buiten te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een bouwset voor hutten of een nestschommel. Met deze set kunnen kinderen hun eigen speelruimte creëren en hun verbeelding de vrije loop laten gaan. Je kunt ook nooit genoeg sportattributen hebben. Kinderen genieten van het spelen met frisbees, vliegers en ander actief speelgoed. Zorg ervoor dat er voldoende diversiteit is in het buitenspeelgoed.

Buitenspellen die actief zijn
Stel voor om samen met je kind een actief spel buiten te spelen. Denk aan spelletjes zoals een natuurlijke speurtocht, levend stratego, sponzendodgeball of een zelfbedachte bewegingsquiz. Dit soort spellen dagen kinderen uit en houden ze bezig. Betrek ook andere kinderen uit de buurt om deel te nemen, zodat nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan. Al met al zijn er tal van manieren om je kinderen te stimuleren om meer tijd buiten door te brengen. Je kunt de buitenruimte aanpassen, creatief buitenspeelgoed aanschaffen en actieve buitenspellen spelen met je kinderen. Ga dus snel aan de slag en moedig jouw kind aan om de natuur te ontdekken en buiten te spelen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen