De reden om je hond supplementen te geven

Foto: Pixabay/christina0chiz

Ingezonden Voeding vormt, net als bij mensen, ook bij honden de basis voor de gezondheid. Het is dus belangrijk dat je zorgt dat je hond alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt, die nodig zijnom het immuunsysteem, de botten, maar ook gewrichten sterk te houden. Omdat dit toch niet altijd mogelijk blijkt te zijn door middel van alleen voeding, bieden honden supplementen uitkomst. Hoe dit precies werkt en waarom het verstandig is om ook eens goed na te denken over bepaalde supplementen voor je hond, leggen we je in dit artikel uiteraard van A tot en met Z uit.

Waarom hebben honden supplementen nodig?
Net als mensen kunnen honden soms tekorten hebben aan bepaalde voedingsstoffen. Dit kan komen door factoren zoals onvolledige voeding, stress of gezondheidsproblemen. Supplementen kunnen dan helpen om deze tekorten aan te vullen en de gezondheid van je hond te verbeteren. Het is dus verstandig om eens te kijken hoe het met de gezondheid van jouw hond gesteld is. Zo kan het heel goed zijn dat je hond bijvoorbeeld veel last heeft van jeuk. Als het dan geen vlooien zijn, dan kan het zijn dat je hond misschien wel een geïrriteerde huid heeft, wat opgelost kan worden door een aanpassing in de voeding of het geven van een bepaald supplement.

Ondersteuning van het immuunsysteem
Een van de belangrijkste redenen om je hond supplementen te geven is ter ondersteuning van het immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem helpt bij het bestrijden van ziekten en infecties. Supplementen zoals vitamine C en E, omega-3 vetzuren en probiotica kunnen het immuunsysteem van je hond versterken en zo de kans op ziekten verminderen. Wat overigens ook een aanrader is, is glucosamine voor honden van Dog Optimal voor soepele en gezonde gewrichten.

Gezonde huid en vacht
Een glanzende vacht en een gezonde huid zijn tekenen van een goede algehele gezondheidbij honden. Supplementen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, zoals visolie, kunnen de huid en vacht van je hond verbeteren. Dit kan vooral nuttig zijn voor honden met een droge of schilferige huid.

Ondersteuning van de spijsvertering
Een gezonde spijsvertering is net als bij mensen, belangrijk voor de algehele gezondheid van je hond. Sommige honden kunnen gevoelig zijn voor spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, diarree of obstipatie. Probiotica-supplementen kunnen helpen het evenwicht in de darmflora te herstellen en zo spijsverteringsproblemen te verminderen.

Hoe kies je de juiste supplementen voor je hond?
Het is belangrijk om bij het kiezen van supplementen voor je hond rekening te houden met hun specifieke behoeften en gezondheidstoestand. Het beste is om hierover advies in te winnen bij je dierenarts. Zij kunnen je helpen bepalen welke supplementen geschikt zijn voor jouw hond en in welke dosering. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor kwalitatieve supplementen die voldoen aan de nodige standaarden. Let op keurmerken zoals GMP (Good Manufacturing Practice) of NSF International om er zeker van te zijn dat je de beste kwaliteit voor je hond koopt. Twijfel je, dan is het aan te raden om eerst even in gesprek te gaan met de dierenarts, zodat jullie samen kunnen kijken naar de eventuele problemen en welke supplementen hierbij kunnen helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen